Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Мениджърът. Видове мениджъри. Бизнес обучения.

Бизнес обучения за мениджъри

Колкото и различни да са видовете мениджъри, всеки от тях ще се съгласи с нас, че управлението и обучението на персонала са дейности, които освен че са важни за успеха на всяка компания, изискват много време и средства. А най-вече за самите мениджъри.

Приблизително време за четене: 4m 40s

Кой е най-напрегнат когато предавате проект? Мениджърът. Когато се играе мач? Мениджърът. Или когато настъпва часът за приемане на работата на обекта, който се строи? Да повтаряме ли? Ами в боксовата зала? Или ако се строи мост? Няма нужда да се мисли дълго, защото отговора е пред очите ни - мениджърът! Един си яде ноктите, друг има тик и се чеше неудържимо...Даже и по "телевизията" ги дават в едър план за да подсилят ефекта от предаването. Някои мениджъри се усмихват, други излъчват "топлотата на свинкс", но по този начин всеки носи различията си и се справя с предизвикателствата на поста, който заема: да управлява и да е мениджър.

Всеки човек е различен и възприема света около себе си по специфичен начин. Понякога е истинско предизвикателство да се поддържа хармонична и спокойна работната среда. С такова разнообразие от характери компромисът е задължителен за предотваряване настъпването на пълен хаос. Но понякога всички усилия са напразни, ако начело не стои стои мениждър, който прави работните дни пълноценни. 

Запиши се за нашите обучения, които ще подобрят уменията и ще допринесат за успеха!

Без значение дали Вие самите седите на мениджърското място, или сте служител на по-ниска длъжност, успехът и развитието на компанията зависят от общото желание за промяна. Но дали всеки е склонен да измени на вече установените навици и начин на мислене?  Както видяхте по-горе има всякакви видове мениджъри. Все пак е полезно да имате представа с какво се сблъсквате или как изглеждате в очите на другите. Предлагаме Ви да разгледате някои основни вида мениджъри:

Мениджърът тип  "Претовареният супергерой"
Не се сърдете, ако мениждърът Ви подмине с бърза крачка по коридора, без дори да Ви погледне. Погълнат от всевъзможни задачи и фокусиран върху постигането на поставените цели, той отново ще се опита да гаси пожари, които в действителност разпалва допълнително. Макар и неумишлено, самият той създава неприятностите, които толкова усилено се старае да избегне. Непрекъснатото му предлагане на решения, вместо реалното справяне с тях, често води до по-слаба производителност.

Мениджърът тип  "Злодеят"
Смразяващ смях, крясъци и заплахи. Звучи ли Ви познато? Може би е нищо в сравнение с усещането, когато се изправите лице в лице с Него. Мениджърът, всяващ ужас само с един поглед. Този тип управляващи налагат твърде много контрол: изискват бърз напредък, ежедневен отчет, подтикват и настояват за резултати чрез използване на военни тактики, всяващи смут и стрес. В резултат на това, притисканите служители влагат усилията си да избегнат евентуални последствия, а не за да работят съзнателно за постигане на желаната цел.

Мениджърът тип  "Верният приятел"
Ако отвреме-навреме прекарвате уикендите в компанията на своя мениджър, говорите си на „ти“ и често си разказвате вицове, то най-вероятно отношенията Ви не са единствено колегиални. Звучи страхотно, нали? Няма твърди срокове, нито последствия, ако закъснеете със завършването на даден проект. Винаги получавате желаната отпуска и разбиране във всяка ситуация. Работната обстановка е лека и приятна, но всичко това дали означава, че имате добър мениджър? Колкото и да се радвате на свободата си и мекия тон на шефа, това няма да Ви донесе градивна критика, нито ще Ви мотивира да се развивате.

Мениджърът тип  "Жадуващият за власт"
Внимание! Направете път, минава важна особа! Честно казано, главата на този мениджър е толкова високо вдигната, че той дори няма да Ви забележи. Наперената походка, с която се понася към своя офис, подсказва, че вниманието му е изцяло посветено на самия него и изкачването му по стълбичката на властта. Неговото старание в работата е пряко свързано с това в каква светлина се представя в очите на по-висшестоящите. Управляващите от такъв тип са самовлюбени и егоцентрични, което е причина и за трудното им сработване с останалите служители.

Мениджърът тип  "Перлата на компанията"
Перфектният мениджър не е мит! Да, среща се рядко, но съществува! Той събира всички положителни качества на останалите управляващи и ги влага в изграждането и развитието на компанията. Тайната е в поддържането на баланс в отношенията, в действията и във вземането на решения. Да бъдеш достъпен, без да прекрачваш професионалните граници. Да се отнасяш с уважение и разбиране към служителите, но да държиш на спазването на поставените срокове.

Не си мислете, че да управляваш е вродено умение. Всеки тръгва от нулата. Важно е желанието, мотивацията и упоритостта, които се влагат за постигането на целите.  

Ако имате компания, в която знаете че мениджърите се нуждаят от бизнес обучения ние Ви предлагаме готово, сигурно и ефективно решение за бизнес обучения по всяко време и от всяко място – платформа за дистанционно електронно обучение. В нея можем да създадем бизнес курсове и бизнес обучения по ваши материали за Вашите мениджъри. 

Какви са предимствата на платформата за дистанционно електронно обучение за мениджърите?

 • Създавате колкото трябва фирмени бизнес обучения - няма ограничения

Добрата професионална квалификация и личностните умения на служителите са ключови фактори за успеха на всеки бизнес. Таргетираното и ангажиращото внимание  бизнес обучение увеличава ефективността и продуктивността. С помощта на платформа за дистанционно електронно обучение, Вие ще можете да използвате интерактивни бизнес  обучения, като процесът по тяхното създаване е еднократен и възможностите за употреба са неограничени – можете да обучите неограничен брой хора, за неограничен период от време, в удобно за тях време и място. Представете си колко време и средства ще спестите?

 • Можете да определяте по всяко време нивото на умения и знания на Вашите мениджъри чрез тестване

С помощта на платформа за дистанционно електронно обучение мениджърите могат да определят знанията и уменията на новите или потенциалните си служители, както и периодично да тестват настоящите. Така ще придобиете ясна представа за това кои хора се нуждаят от допълнително обучение и в какво насока трябва да бъде то. Нещо повече, проследяването и анализирането на постигнатите резултати е напълно автоматизирано – получавате отчети, които показват резултатите на всеки отделен служител.

 • Можете да водите по-добра комуникация с екипите

В платформите за дистанционно електронно обучение има перфектни условия за ясна комуникация с членовете на всички Ваши екипи. Това ще подобри ефикасността на процесите по бизнес обучение, тъй като служителите Ви ще се обучават синхронизирано. Системите за дистанционно обучение, освен създаване и изпращане на информационни материали, позволяват синхронна и асинхронна комуникация, посредством имейл, чат, форум, видео конферентна връзка.

 

 • Можете да управлявате промяната и намалявате рисковете

Периодите на промени са трудни за всяка организация. Вие, като мениджър, знаете това добре. Знаете и колко важна е ясната и точна комуникация в такива моменти. Ако разполагате със система за дистанционно обучение, ще можете да информирате персонала си за предстоящите действия и да сте сигурни, че всички са запознати с тях.

Нашето предложение към мениджърите - поръчайте собствена платформа за електронно дистанционно обучение 

Предлагаме системи за дистанционно обучение, подходящи за различни по вид и размер организации.

Помагаме на своите клиенти да изберат най-подходящият за тях софтуер.

Купете си готови или си поръчайте собствени електронни обучения по материали, подадени от вас самите.

Да бъдеш добър мениджър се учи постепенно. Ако наскоро сте били повишени желаете да постигнете сигурни резултати в своята кариера, ние Ви предлагаме нашите готови електронни бизнес обучения. За тях можете да се запишете и да се учите в нашата платформа.

Започнете своето съзнателно развитие още сега!

Запиши се за нашите обучения, които ще подобрят уменията и ще допринесат за успеха!

Разполагаме и с готови електронни бизнес обучения по меки умения:

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.:  +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com или като попълните поместената по-долу форма за контакти. 

Свързани статии

 • Електронно обучение Управление на проекти
  Електронно обучение Управление на проекти
  Управлението на проекти е важно умение, което можете да подобрите като запишете нашият…
 • Академия Лидерски умения
  Академия Лидерски умения
 • Електронно обучение Мотивация на персонала
  Електронно обучение Мотивация на персонала
  Научете какви са основните методи за мотивация за работа и как да ги приложите във…
 • Въпроси за интервю за работа
  Въпроси за интервю за работа
  Запознайте се с едни от най-често задаваните въпроси при интервюто за работа от специалистите…
 • Електронно обучение Управление на екипи
  Електронно обучение Управление на екипи
  Електронното обучение „Управление на екипи: Станете мениджърът, когото всички харесват“…
 • Бизнес комуникация и кореспонденция - първа част онлайн курс
  Бизнес комуникация и кореспонденция - първа част онлайн курс
  С обучението ще развиете и подобрите своите комуникационни умения в бизнес среда,…
 • Електронно обучение Асертивност: умението да отстояваш себе си"
  Електронно обучение Асертивност: умението да отстояваш себе си"
  Да бъдеш асертивен означава да бъдеш способен да отстояваш правата си или правата…
 • Човешки ресурси
  Човешки ресурси
  Човешките ресурси са най-важният елемент във всяка компания.
 • Отдел „Продажби“
  Отдел „Продажби“
  Хората, които се занимават с продажби, знаят колко трудно е да спечелиш нов клиент.…
 • Мобилно обучение
  Мобилно обучение
  Популярността на мобилните устройства наложи тяхната употреба в обучението. На Запад…
 • Микрообучение
  Микрообучение
  Микрообучението не е просто кратко обучение. Микрообучението е обучение с изключително…