Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Ресторанти

Онлайн обучение на персонала в ресторантите и заведенията

Може да Ви звучи странно, но електронните обучения могат да се използват и за обучение на персонала в ресторантите и заведенията.

Приблизително време за четене: 1m 30s

Вижте 5 примера, които ще Ви помогнат да направите служителите си по-успешни и мотивирани.

1. Нов фокус върху менторството.

Ако Вашият ресторант не успява да намери постоянни служители, причината за това може да е липсата на менторство и коучинг. Голяма част от заведенията се фокусират върху първоначалното обучение на служителите, но не мислят за дългосрочните предимства, които менторството и коучингът осигуряват.

Системите за дистанционно обучение и електронните обучения могат да се използват и за персонализирано обучение, което да даде нов фокус върху менторството.

Менторството не само засилва обучителния процес, но и позволява на служителите да изградят добри взаимоотношения помежду си.

2. Микрообучения.

Вместо да се опитвате да накарате служителите Ви да запомнят всички процедури наведнъж, можете да им помогнете да запомнят повече информация, като използвате процес, известен като „микрообучение“.

Представете си Вашият готвач да има лесен и постоянен достъп до кратки видеа за приготвяне на основните Ви рецепти – по всяко време и всякакъв вид устройство, включително смартфон.

3. Изграждане на умения.

За да бъдат успешни Вашите служители, трябва да им помогнете да изградят практическите умения, които са им нужни в ежедневната им дейност. В крайна сметка, хората са придвижвани от мотивацията и ако им осигурите среда, където могат да създават нови продукти и да развиват личностните си умения, това ще повиши мотивацията им.

4. Игровизация.

Според проучвания, игровизацията помага на много ресторанти и заведения да изградят у служителите си различни умения. С нея можете да покажете на служителите си как да работят с касовия апарат, например, или как да обслужват клиенти.  

5. Персонализирано обучение.

Независимо от ролята им, Вашите служители се нуждаят от личен път на обучение, тъй като всеки един от тях притежава (или не) конкретни качества и умения. Персонализираното обучение може да им помогне да се развият. Използвайте различни видове съдържание, за да им помогнете да постигнат целите си.   

Заключение

Ако използвате формите на онлайн обучението, ще можете да обучите служителите си по-бързо, по-ефективно и да ги задържите на работа при Вас. Това ще направи ресторантът Ви едно по-добро и предпочитано място.

Какво предлагаме?

НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД може да Ви помогне да обучите служителите във Вашия ресторант по-бързо и ефективно. Предлагаме изработка на електронни обучения по поръчка, както и инсталацията, конфигурация, тестване и поддръжка на системи за дистанционно обучение. 

Източник: https://elearningindustry.com/restaurant-employee-training-5-elearning-trends-2018.

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.:  +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com или като попълните поместената по-долу форма за контакти. 

Свързани статии

 • Мениджърът. Видове мениджъри. Бизнес обучения.
  Мениджърът. Видове мениджъри. Бизнес обучения.
  Колкото и различни да са видовете мениджъри, всеки от тях ще се съгласи с нас, че…
 • Коучинг
  Коучинг
  Коучинг програмите представляват важен момент от програмите за развитие и обучение…
 • Отдел „Продажби“
  Отдел „Продажби“
  Хората, които се занимават с продажби, знаят колко трудно е да спечелиш нов клиент.…
 • Мобилно обучение
  Мобилно обучение
  Популярността на мобилните устройства наложи тяхната употреба в обучението. На Запад…