Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Училища

Училищата и дистанционното обучение

Известно е, че 80% от информацията постъпва в човешката памет чрез зрението и само 20 % чрез слуха.

Приблизително време за четене: 1m 22s

Следователно, освен, че позволява използването на широк спектър от мултимедия, която прави учебния процес по-атрактивен, дистанционното обучението спомага за по-лесното и бързо усвояване на учебния материал.

Какво е по-добро за учителите и учениците от възможността по всяко време да имат достъп до своите материали? 

НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД ще Ви предложи разумни цени и съвместна дейност. Системите за управление на обучението (LMS) ще позволят на Вашите учители да подготвят темите и занятията си предварително. Те позволяват още приготвяне и провеждане на онлайн курсове и тестове, които да са уникални за всеки ученик, като в същото време резултатите могат лесно да бъдат сравнени.

Системите за дистанционно обучение не са само контейнери за текстове и картинки. Те дават възможост за осъществяване на комуникация между учениците в реално време и провеждането на групови задачи, проекти и семинарни занятия. Гъвкавостта на средите дава възможност за обратна връзка и оценка на възложените задачи.

Предимства за училищата 

- Предоставянето на материали за обучение в онлайн режим е широко използван метод сред повечето престижни училища навсякъде по света. Много от от тях имат свои обучителни сървъри, на които разполагат учебни материали и полезна информация за своите ученици.
- Дистанционното обучение позволява по-добро позициониране на училището на международно ниво и повишава неговата репутация и конкурентоспособност.
- Електронната форма за обучение дава възможност за завоюване на по-голям дял в непрекъснато развиващия се пазар на образователни продукти. Тя дава независимост от наличието на голям брой учебни зали и броя на учитителите и води до увеличаване на приходите при повишено качество на обучение.
- Не на последно място, дистанционните обучения дават възможност на училищата да привлекат известни имена от академичните среди, без да се налага тяхното физическо присъствие в аудиторията.

Предимства за учениците

- спестяват време и пари;
- учебните занятия се провеждат в удобно за тях време;
- възможност за комуникация и обмен на информация с останалите деца;
- получаване на обратна връзка;
- разсрочено заплащане на обучението;
- в учебния процес се използват съвременни методи, включващи интерактивни електронни обучения. 

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.:  +359 2 850 53 64, e-mail: office@nitbg.com или като попълните поместената по-долу форма за контакти. 

Свързани статии

 • Електронно обучение по поръчка
  Електронно обучение по поръчка
  Значителна част от бюджета на всяка една организация се влага в обучението на персонала.…
 • Университети
  Университети
  Вече все повече университети по света се ориентират към методите на дистанционното…
 • Лектори и преподаватели
  Лектори и преподаватели
  Ако сте лектор или преподавател в университет, то често Ви се налага да провеждате…
 • Тестове
  Тестове
  Нашите системи за управление на обучението (LMS) предлагат възможности за създаване…