Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Електронно обучение Управление на проекти

Онлайн курс, който ще подобри уменията Ви за управление на проекти

Управлението на проекти е важно умение, което можете да подобрите като запишете нашият онлайн курс. Всеки мениджър се нуждае от знания за планиране на проекти, изпълнение и контрол на проекти.

Управлението на проекти включва набор от техники, които всеки може да приложи, за да постигне целите си и да управлява задачите си по-ефективно. Управлението на проекти може да се използва както при малки и по-лесни проекти, така и при по-големи и по-сложни.

В това обучение ще разгледаме основните на управлението на проектите – от дефинирането на проблема, установяването на целите на проекта, създаването на плана на проекта до управлението на ресурсите, изпълнението на крайните срокове и приключването на проектите. Ще Ви дадем и съвети за докладване на представянето на проекта и спечелването на одобрението на клиента.

Но как да преминете успешно през всички етапи от реализацията на проекта и да приключите задачите в срок? Отговорите на всички въпроси, които Ви интересуват, можете да намерите в нашето електронно обучение Управление на проекти.


Съдържание на онлайн курс Управление на проекти

Въведение в управлението на проекти: Какво е управление на проекти? Умения и отговорности на проджект мениджъра. Как организационната структура оказва влияние върху управлението на проекти? Софтуер за управление на проекти.

Етап 1. Иницииране: Идентифициране на заинтересованите страни, идентифициране на проблема, дефиниране на цели и изисквания, идентифициране на резултати и критерии за успех, др..

Етап 2. Планиране: Създаване на WBS, дефиниране на работни пакети, оценка на времето и разходите, съставяне на график на проекта, определяне на разходи и бюджет, др..

Етап 3 и 4. Изпълнение и контрол: осигуряване на нужните ресурси, техники за ефективна комуникация, провеждане на срещи, управление на екипи, др..

Етап 5. Завършване: получаване на съгласието на клиента, документиране на процеса, подготовка на финалния отчет, др..

Допълнителни материали: финален тест, файлове за сваляне.

Откъс от електронното обучение „Управление на проекти“

Жизнен цикъл на проекта

Според Project Management Institute управлението на проекти включва 5 групи от процеси: иницииране, планиране, изпълнение, контрол, завършване.
Етап 1. Иницииране. По време на този етап е необходимо да дефинирате проекта: неговия обхват, първоначална цена, ресурси, заинтересованите страни.

Етап 2. Планиране. Тук трябва да разберете как ще изпълните проекта. Накратко, трябва да намерите отговорите на следните въпроси: „Какво смятам да правя?“ „Как смятате да го направя?“ и „Как ще разбера, че сме приключили проекта?“ След като сте готови с плана е време да получите одобрение за стартиране на проекта.

Етап 3 и 4. Изпълнение и контрол. Тези две стъпки включват реализиране на плана: неговото стартиране, намиране на ресурси, запознаване на екипа с проекта, изпълнение на задачите от плана.
Етап 5. Завършване. Този етап е кратък, но важен. Клиентът трябва официално да приеме проектът като приключил. Документирайте представянето, извадете си изводи, приключете договорите и помогнете на екипа да премине към следващия проект.

Как се преминава обучението?

Всеки обучаем получава персонален акаунт за достъп до обучението. То се преминава онлайн, в удобно за потребителя време и място. Единствените неща, които са нужни, са компютър/лаптоп и достъп до интернет. 

Ако проявявате интерес към нашите услуги или имате допълнителни въпроси, можете да се свържете с нас на тел.:  +359 2 850 53 64 или e-mail: office@nitbg.com.

Кратък видео откъс от обучението:

 

Мнения на клиенти

"Ето моята обратна връзка за трите курса: "Управление на проекти", "Преговори и убеждаване" и "Бизнес комуникация и кореспонденция":                   Курсовете са онлайн, като съдържание и визуално са добре разработени, лесно се борави с информация и бутони, има полезни спомагателни файлове. Завършват с тест върху материала, не е супер сложен, ако се внимава в текста на слайдовете. Издава се сертификат след завършване и успешно полагане на финалния тест. Курсовете са кратки, подходящи за много заети хора. Като съдържание са подходящи за хора, които имат някакъв опит може да бъдат направени в рамките на 1 ден. Подходящ е за опресняване на умения или да дадат много добра нбаза на съвсем начинаещи. Аз например никога не съм карала курс ръководене на проекти, а съм се учела самичка в движение покрай научни (национални и европейски) проекти и сега в посолството пиша и водя съвсем друг тип проекти.  На мен курсовете ми бяха полезни с опресняване на знанията ми, и създаване на структура, към която да се придържам за напред, за да не пропусна нещо. Спомагателните файловете, налични за теглене както казах са полезни – може да се използват като template и да си следиш какво си направил, кой етап след кой следва в ръководене на проекти, кой какво трябва да направи (ако имаш екип при проектите например), как да ръководиш екипа си, за да завършиш успешно проекта, как да комуникираш идеите си успешно, как да преговаряш и убеждаваш в идеята си, в зависимост от човека срещу теб. Управление на прокети напр. освен да дава основни правила е ориентиран към бизнес проекти, което допълва картинката на проектите, които вече мога да пиша, а и въпреки, че сега не ми е необходимо, на даден етап може да е полезно.                                                                                       Много отзивчив екип - бърза комуникация и се отнасят с разбиране (имах 3 курса за 1 месец достъп, което при темповете на моята работа не беше достатъчно и помолих за удължаване, което беше направено без проблем). Помогнаха и при технически проблем - третия ми курс не беше възприет от системата като завършен, въпреки, че минах и финалния тест - те съдействаха бързо и тук. Като цяло съм изключително доволна и препоръчвам на други колеги за опресняване на знания: добра комбинация на получени знания-вложено време и цена, и отлична комуникация с фирмата! "

Емилия Печева - UK Science and Innovation Network

Свързани статии

 • Електронно обучение Лидерски умения
  Електронно обучение Лидерски умения
  Електронното обучение Лидерски умения съдържа актуална и полезна информация за това…
 • Електронно обучение Мотивация на персонала
  Електронно обучение Мотивация на персонала
  Научете какви са основните методи за мотивация за работа и как да ги приложите във…
 • Електронно обучение Управление на екипи
  Електронно обучение Управление на екипи
  Електронното обучение „Управление на екипи: Станете мениджърът, когото всички харесват“…
 • Електронно обучение Умения за интервюиране полезното обучение
  Електронно обучение Умения за интервюиране полезното обучение
  Намирането на човек за попълване на свободно работно място не е лесна задача, а нашето…