Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Училищата и електронните обучения

Как трябва да се подходи?

Въвеждането на новите технологии в образованието се свързва с развитието и промяната на вече утвърдени методологии, споделянето на общо виждане за нещата и тяхното реализиране.

Приблизително време за четене: 1m 10s

В настоящата статия ще очертаем компонентите, които трябва да съдържа една успешна стратегия за въвеждане на електронната форма на обучение в училищата.

Стратегия за въвеждане на електронните обучения в училищата

В училищното образование, електронното обучение трябва се концентрира върху учениците и учителите и да използва технологиите, като средство за улесняване на учебния процес. Образованието в училищата трябва винаги да се фокусира върху нуждите и възможностите на учениците и кои са най-лесните начини за усвояване на материала от тяхна страна. Обучението е продължителен процес, който не бива да се провежда без цел и намерение – това ще подпомогне развитието на пълния потенциал на учениците.

Преди да се започне със създаването и култивирането на новата образователна култура, всички заинтересовани страни трябва да са наясно, че промяната е необходимост и че е за добро. В училище, в което в обучението вече използват технологии, тя ще бъде постигната значително по-лесно, в сравнение с училище, в което те тепърва навлизат. Във втория случай, трябва първо да се промени нагласата на участниците (учители, родители, деца) и тогава да се пристъпи към реалното въвеждане на новия процес.

Цел номер едно на образованието трябва да бъдат постиженията на учениците. Всяко решение за промяна трябва да бъде взето в тази насока. А ако членовете на училището не знаят как да го постигнат, трябва първо да разберат това. Трябва да се възприемат нови подходи и идеи на преподаване, които могат да бъдат в противоречие с досега използваните.

Основната стратегия за успешното имплементиране на електронното обучение в училищата трябва да се базира на концентрирането върху силните страни на учителите, учениците и персонала. За целта, те трябва да споделят опита си – педагогически и технически – и едва тогава да се пристъпи към изграждането на въпросната електронна култура.

Заключение

Електронните обучения стават все по-разпространени в училищата, които се опитват да отговорят на образователните нужди на своите ученици. С помощта на всички заинтересовани страни, може да бъде развита една elearning култура.


Източник: http://elearningindustry.com/creating-an-e-learning-school-culture.

Свързани статии

 • За преподаватели: Как да създадете едно успешно blended обучение?
  За преподаватели: Как да създадете едно успешно blended обучение?
  Обучението от смесен тип (blended learning) добива все по-голяма популярност. Днес,…
 • Нов поглед върху съвременното образование
  Нов поглед върху съвременното образование
  В настоящата статия ще Ви представим един малко по-хумористичен и дори леко саркастичен…
 • Идеи за родители
  Идеи за родители
  Ученето на уроци и писането на домашни са дейности, които малко деца извършват с…
 • Значението на визуалната среда за обучението в първи клас
  Значението на визуалната среда за обучението в първи клас
  Един от най-важните фактори при създаването на обучения за първокласници е да се…

Предимства и функционалности на системите за дистанционно обучениеПовече...