Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Как онлайн обученията помагат на околната среда? - III част

„Зелените политики” и общественият имидж на компаниите

Напоследък, все повече компании, които искат да бъдат социално отговорни и съпричастни към екологията, се обръщат към така наречените „зелени политики”, чиято цел е максимално намаляване на вредните въздействия върху околната среда.

Приблизително време за четене: 1m 40s

Ако сте собственик на компания, най-вероятно искате тя да бъде социално отговорна и уважавана от общността. Въвеждането на онлайн обучения в системата на Вашата фирма и подчертаването на ползите от това за околната среда, е една сигурна стъпка в тази насока. Правителствата на някои държави, дори стимулират екологичните политики на компаниите, било то финансово, или чрез издаването на еко сертификати.

Дистанционните обучения елиминират значително негативните ефекти върху околната среда, като редуцират изразходването на хартия и електричество и намаляват въглеродните емисии в атмосферата. Но и-лърнингът има и други предимства, които могат да го направят важна част от „зелената политика” на Вашата компания.

Ако компанията Ви е развиваща и разрастваща се, то нараства и броят на служителите, за които трябва да се организират обучения. Това води до увеличение на размера и/или на броя на обучителните зали. Чрез и-лърнинг, компанията Ви може да се „разшири” виртуално. При и-лърнинга не съществува необходимостта от физическо разширяване и обновяване на класните стаи, дейности, при които се изразходва дървен или друг вид материал, който може да бъде опасен за околната среда. Освен това, при провеждането на обучения в зали, курсистите се нуждаят от различни консумативи и офис техника (компютри, химикалки, маркери, папки, чаши за кафе, салфетки, пластмасови вилици и др.). При дистанционните обучения, необходимостта от използване на такива ресурси отпада.

Провеждането на екологична фирмена политика, чрез използването на и-лърнинг, не само ще се отрази благоприятно на репутацията на Вашата фирма и на марката Ви, но може и да се окаже важно за Вашите служители. Много е вероятно да спечелите техните симпатии, ако ги помолите вместо в класна стая, да посетят Вашето обучение във виртуална среда. Проучване на световноизвестната агенция за човешки ресурси Adecco (USA) показва, че около една трета от служителите са по-склони да започнат работа за компания, която провежда екологична политика. Провеждането на такава политика привлича хората, утвърждава марката и гради отношения на доверие с клиентите.

С това завършва поредицата ни от статии, посветени на онлайн обучението, приносът му към опазване на околната среда и провеждането на „зелени политики”. Надяваме се, че сме успели да Ви накараме да погледнете по нов, алтернативен начин на и-лърнинга и да го оцените, не само заради добрите резултати, които дава като форма на обучение, но и заради това, че е екосъобразен.

Ако вече използвате онлайн обучения, Вие сте не просто модерни и практични, но и мислите за околната среда. Ако все още не сте се присъединили към и-лърнинг общността - може би е време да го направите?

Ако проявявате интерес към средствата на онлайн обучението, не се колебайте да се свържете с нас. Ние предлагаме три от най-успешните в световен мащаб системи за управление на обучението, като повече информация за тях можете да намерите на следния интернет адрес: https://www.online-learning.bg/sistemi-distancionno-obuchenie .

Свързани статии

 • 8 неща, които задължително трябва да знаете за онлайн образованието
  8 неща, които задължително трябва да знаете за онлайн образованието
  Мненията за онлайн обучението са коренно противоположни. В зависимост от материала,…
 • Как онлайн обученията помагат на околната среда? - II част
  Как онлайн обученията помагат на околната среда? - II част
  В поредица от статии, решихме да Ви представим начините, по които онлайн обученията…
 • Как онлайн обученията помагат на околната среда? - I част
  Как онлайн обученията помагат на околната среда? - I част
  Досега говорихме, че и-лърнингът (e-learning) e модерен и ефективен начин за обучение,…
 • 18 статистически данни за e-Learning, които трябва да знаете
  18 статистически данни за e-Learning, които трябва да знаете
  Не е тайна, че сферата на обученията се промени много през последните 10 години.…

Свържете се с насПовече...