Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Как да задържите вниманието на Вашите курсисти?

5 начина да направите Вашето онлайн обучение по-успешно

През последните няколко години обучителните технологии получиха голям напредък. С появата на уеб-базираните приложения за десктоп и мобилни устройства, обученията се превърнаха в един много по-лесен за организиране и провеждане процес.

Приблизително време за четене: 1m 25s

Въпреки това, обаче, задържането на вниманието на курсистите остава основен проблем. А както всички знаем, успехът на обученията, до голяма степен, зависи от концентрацията на хората, които участват в тях.

За да намерим решение на този проблем, потърсихме информация от професионалистите по онлайн обучения. Вижте кои са основните съвети, които те дават.

#1 Онлайн обученията трябва да са кратки.

Разделете онлайн обучението си на кратки ежедневни сесии. Така курсистите Ви няма да се преуморяват и ще усвояват материала много по-лесно.

#2 Онлайн обученията трябва да са адаптирани спрямо индивидуалните нужди на участниците.

Хората учат по различен начин, с различна скорост. За разлика от традиционните обучения, онлайн обученията се приспособяват лесно към индивидуалните потребности, роли и нужди на курсистите. Създавайки персонализирана карта на техните знания, Вие лесно ще проследявате напредъка им.

# 3 Онлайн обученията трябва да са интерактивни.

Според проучвания, дори и ако информацията в дадено обучение, бъде представена постепенно и на малки порции, хората започват да я забравят малко след края на курса. А повече от 90 % от материала ще бъде забравен в рамките на един месец. Освен ако не приложите някоя интерактивна техника. Това ще накара курсистите Ви да се ангажират с обучителния материал и ще засили дългосрочната им памет.

# 4 Онлайн обученията трябва да бъдат забавни.

Възползвайте се максимално от предимствата на онлайн обученията и приложете игри във Вашите курсове. Чрез тях Вие лесно ще накарате участниците да решават предизвикателства, да печелят точки или награди, да се състезават помежду си. Те ще се забавляват, ще чувстват добре и отпуснати по време на обучението и няма да съжаляват, че са отделили от времето си за него.

# 5 Онлайн обученията трябва да имат дългосрочен ефект.

По начало, онлайн обученията са направени, така че да изискват често повтаряне на обучителния материал. Вие можете да засилите този ефект, като на определени интервали от време наложите решаването на кратки и интерактивни тестове. Никое обучение няма да има положителен резултат, ако участниците в него не успеят да си спомнят или приложат информацията, която са научили.

 Ако искате да се научите да  използвате един от най-полезните инструменти за създаване на обучения- Power Point  - запишете се за изучаване на  MS Power Point, нашият видео курс, който можете да преминете самостоятелно, по всяко време от удобният домашен компютър или през свободното си време. Придобийте квалификация, която ще Ви помага през целия живот. 

Свързани статии

 • Как да изберете подходящ цвят за Вашето електронно обучение?
  Как да изберете подходящ цвят за Вашето електронно обучение?
  Когато създавате Вашето електронно обучение, трябва да обърнете специално внимание…
 • Типографията в дистанционните обучения
  Типографията в дистанционните обучения
  Типографията е съществен елемент от всяко едно дистанционно обучение, тъй като тя,…
 • 10 правила при визуализация в е-обучение
  10 правила при визуализация в е-обучение
  Освен да имате добре изпипано съдържание, трябва също да използвате визуални елементи…
 • Значението на визуалната среда за обучението в първи клас
  Значението на визуалната среда за обучението в първи клас
  Един от най-важните фактори при създаването на обучения за първокласници е да се…

Електронни обучения по поръчка - защо да го правим?Повече...