Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Как да изберете LMS?

11 съвета за избор на дистанционна система LMS

На пазара можете да намерите множество системи за управление на обучението (learning management systems-LMS), но как да изберете тази, която отговаря най-добре на Вашите нужди?

Приблизително време за четене: 2m 31s

Как да изберем правилната дистанционна система или LMS за нашите цели?

За внедряване на LMS ( платформа за дистанционно обучение ) във Вашата организация  ни се обадете за да ви помогнем на +359 2 8505364 
Предлагаме удобна за ползване, точно по Вашите изисквания, без инвестиции за хардуер и поддръжка система за електронно обучение със собствен интерактивен редактор и вградена трейнинг стая. Осигуряваме обучение за ползване. Поискайте ДЕМО :)

За да поеме Вашето начинание в правилната посока, в настоящата статия ще Ви дадем няколко съвета, които ще Ви помогнат да вземете най-ефективното за Вас решение.

1. Предварително определете целите, които искате Вашето онлайн обучение да постигне.

Преди да започнете да проучвате отделните системи за управление на обучението, трябва да определите целите, които искате Вашето онлайн обучение да постигне. Това ще Ви позволи да изберете платформа, която отговоря най-добре на нуждите на Вашата компания и най-вече – на нуждите на Вашите курсисти. 

2. Когато избирате LMS, помислете върху това какви умения, притежават членовете на екипа, който ще отговаря за провеждането на курсовете.

Познаването на уменията и познанията на членовете на екипа, който ще отговаря за провеждането на онлайн курсовете във Вашата организация, ще Ви помогне да изберете система, притежаваща функционалностите и контрола, които са Ви нужни. 

3. Оценете настоящата си обучителна стратегия.

Прегледайте внимателно настоящата си обучителна стратегия и установете кое трябва да бъде подобрено и кое работи ефективно. Това ще Ви помогне да изберете система за управление на обучението, в която можете да използвате вече разработените обучителни материали, докато преработвате тези, които не се представят толкова добре. 

4. Поискайте обратна връзка от Вашия екип-обучители.

Попитайте Вашите инструктори и преподаватели за това какво е мнението им относно настоящата обучителна стратегия. Какви функционалности биха желали да видят в новия Ви LMS? Сещат ли се за инструменти или материали, които мислят, че биха улеснили работата им? 

5. Определете техническите съображение и ограничения, които можете да срещнете по време на работата си със системата.

Когато избирате система, трябва да разберете как тя ще бъде интегрирана с технологиите, които вече използвате. Освен това, трябва да помислите и върху въпроса как Вашите курсисти ще получават достъп до обучителното съдържание? Дали ще използват мобилни устройства? Ако да, трябва да намерите обучителна платформа, която е съвместима с тях. 

6. Притежава ли системата функционалности, които наистина ще използвате?

Богатият избор от различни софтуери прави определянето на задължителните функционалности трудна задача. Но за да бъдат оправдани инвестициите Ви, тя трябва да бъде изпълнена предварително. 

7. Проучете опита на фирмата, от която смятате да закупите системата.

Попитайте представителите на фирмата за опита им със системи за управление на обучението – умения, квалификации и т.н. Освен това, можете да потърсете в интернет пространството мнения относно предишните им проекти. 

8. Гарантирайте си поддръжка.

Попитайте фирмата, от която смятате да закупите системата дали предлагат поддръжка? Ако – да, за какъв период от време, на каква цена и т.н.? 

9. Изберете гъвкав и лесен за поддръжка продукт.

LMS-ът, който сте избрали, може да отговаря на всичките Ви технически изисквания, но помислете за обучителната си стратегия в дългосрочен план. Лесно ли се актуализира? Ще може ли да се приспособи към бъдещите изисквания на Вашата компания и т.н.? 

10. Поискайте демонстрация.

Не се притеснявайте да поискате демонстрация на функционалностите на продукта. Така Вие ще можете да определите дали характеристиките и функциите й отговарят на Вашите обучителни нужди. 

11. Задължително попитайте за опция за проследяване на образователния напредък.

Дизайнът и функционалностите на системата са важни, но без опции за проследяване на постигнатите резултати, Вие не можете да определите дали Вашият онлайн курс трябва да бъде коригиран някъде, а това със сигурност ще наруши пълноценността му.

Попитайте дали поддържа SCORM 2004. СЦОРМ 1.2, AICC,  xAPI стандарти. Така ще можете да заредите бързо своите обучения и да настроите образователния напредък на курсовете за обучение в платформата.

Ако запомните тези няколко основни съвета, докато избирате система за управление на обучението, Вие ще си спестите много време и средства. Малко проучване и оценяване могат да Ви дадат възможност да изберете най-добрата платформа – тази, която ще възвърне многократно Вашите инвестиции. 

За внедряване на LMS ( платформа за дистанционно обучение ) във Вашата организация  ни се обадете за да ви помогнем на +359 2 8505364 

Свързани статии

 • Кои са основните елементи на всяко едно електронно обучение?
  Кои са основните елементи на всяко едно електронно обучение?
  Ако тепърва навлизате в сферата на онлайн обученията, най-вероятно, не сте запознати…
 • Основни термини в дистанционното обучение
  Основни термини в дистанционното обучение
  Ако досега не сте проявявали интерес към темата за дистанционните обучения, то най-вероятно,…
 • За онлайн обученията и нужните умения
  За онлайн обученията и нужните умения
  През последните няколко години интересът към онлайн обученията се повиши значително,…
 • Какво представляват системите за управление на обучението?
  Какво представляват системите за управление на обучението?
  През последното десетилетие се появи нова технология, която представлява комбинация…

Предимства и функционалности на системите за дистанционно обучениеПовече...