Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Фирмени обучения с примери от реалния живот

По-ефективни фирмени обучения с помощта на примери от реалния живот

За да бъдат Вашите обучения ефективни, те трябва да бъда ангажиращи и запомнящи се. Как да го постигнете?

Приблизително време за четене: 2m 1s

Най-доброто, което можете да направите, е да го приближите максимално до ситуациите от реалния живот. Практическите съвети и знания са това, от което се нуждаят Вашите служители. Забравете за дългите и скучни текстове. Заложете на интерактивния сценарий и визуализация – те ще Ви помогнат много. В следващите редове сме посочили петте основни предимства на този нов, модерен и резултатен начин за създаване на обучения.

Примерите от реалния живот ще задържат вниманието на служителите Ви

Вашите обучения не трябва да засипват курсистите с информация, а точно обратното – курсистите трябва да бъдат предизвикани да усвоят нужните им знания. Примерите от реалния живот са чудесно средство да постигнете тази цел. Съдържанието на Вашето обучение трябва да бъде поставено в сценарий, с който отделните служители ще могат да си взаимодействат по различен начин и в крайна сметка да получат само тази информация, която би им била полезна. Така например, във Вашия сценарий можете да добавите няколко героя – всеки един изпълняващ различна роля. Служителите Ви ще могат да изберат тази роля, която се доближава най-много до техните задължения в реалния живот и ще получат достъп до информация, която се отнася пряко за тях.

Вашите курсисти ще запомнят информация по-лесно и за по-дълго

За да запомнят обучението за по-дълго, курсистите трябва да се обвържат с него емоционално. Единственият начин да постигнете това е като им се предоставите информация с практическо за тях значение и приложение. Успешните обучения са тези, които не просто представят някакъв материал, а тези, които го представят в контекст и с мисъл за обучаващите се.

Примерите от реалния живот ще направят Вашите фирмени обучения по-ангажиращи

Замислете се – колко често Ви се е случвало по време на разговор или среща да не слушате какво си говорят останалите, понеже темите, които обсъждат не Ви засягат пряко? Същото се отнася и за Вашите служители. Обучението ще ги ангажира, само ако включеното в него съдържание се отнася пряко за тях. Затова, поставете информацията в контекст, заложете на личното влияние, добавете герои, които отразяват пряко Вашите курсисти, използвайте анекдоти, за да ги разведрите и ободрите. Хората се обучават най-добре, ако усещат, че информацията, която им се представя ще им бъде полезна и ако не се натоварват излишно с нейното възприемане.

Примерите от реалния живот ще помогнат на Вашите курсисти да приложат наученото веднага

Добавянето на ситуации от реалния живот ще помогне на Вашите курсисти да разберат как точно да използват наученото. Те ще могат да приложат новите си знания и умения веднага, при това в близка до тяхното ежедневие ситуация. В крайна сметка, целта на Вашите обучения е служителите Ви да станат по-продуктивни, нали така?

Курсистите ще могат да разберат какви ще бъдат последствията от техните решения

Ако сценарият на Вашето фирмено обучение, предоставя различни възможни решения и съответно последствия, курсистите ще могат да разберат какви биха били резултатите от техните действия в един или друг случай. Така, в една реална ситуация, те ще могат да вземат правилното решение и да предотвратят възможни грешки и проблеми. Звучи добре, нали?

Заключение

Ако сме успели да Ви убедим в ползите на интерактивните сценарии, не се колебайте да се свържете с нас. Нашият екип има над 10-годишен опит в сферата на онлайн обученията и можем да направим Вашите обучения интересни, ангажиращи и интерактивни. Разгледайте изработени от нас обучения като кликнете върху бутона "Разгледай курсовете".

Източник: http://elearningindustry.com/using-real-life-scenarios-in-elearning-5-advantages.

Свързани статии

 • Развитие на меките умения на Вашите служители
  Развитие на меките умения на Вашите служители
  Меките умения, т.нар."Soft Skills" не са пряко свързани с изпълнението на конкретни…
 • 4 причини следващото Ви фирмено обучение да се проведе в онлайн среда
  4 причини следващото Ви фирмено обучение да се проведе в онлайн среда
  Всички ние знаем колко важна част от успеха на всяка една компания е вътрешно-фирменото…
 • Как да създадете успешно вътрешнофирмено обучение?
  Как да създадете успешно вътрешнофирмено обучение?
  За да бъде успешно едно електронно обучение, то трябва да ангажира. За съжаление,…
 • Как да приложим дистанционното обучение в нашата фирма?
  Как да приложим дистанционното обучение в нашата фирма?
  Ако вече сте прочели някоя от предишните ни статии за дистанционното обучение (онлайн…

Електронни обучения по поръчка - защо да го правим?Повече...