Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Tенденциите в сферата на дистанционните обучения през 2016г.

Кои ще бъдат технологиите, оформящи eLearning индустрията през 2016г.?

В началото на миналата година Ви разказахме какво можете да очаквате от eLearning индустрията през 2015г. В началото на 2016г. ще направим същото.

Приблизително време за четене: 1m 24s

Ще разгледаме 5 модерни технологии, които ще започнат да оказват влияние в тази сфера.

Мобилни устройства

От известно време се увеличава делът на онлайн обученията, подходящи за визуализация на мобилни устройства. Очакваме тази тенденция да се запази и развие през 2016г., тъй като клиентите очакват да им бъде предоставена възможност да се обучават на всякакъв вид устройство, когато и където им е удобно.

Добавена реалност

Технологията на добавената реалност вече се използва в различни индустрии, предимно с маркетингова цел. Питате се как може да бъде приложена в електронните обучения?

Представете си, че разполагате с инструмент, който да превежда обучаващия се през задачите стъпка по стъпка. Той ще може да си взаимодейства с тях, при това не с помощта на таблет или друго мобилно устройство, а със свободни ръце и с помощта на технология, като Google Glass например.
Употребата на добавена реалност в онлайн обученията е още в много ранен стадий на развитие, но възможностите са неограничени и вълнуващи.

Big data

2016г. може да се окаже годината, през която в сферата на електронните обучения ще доминират проучванията и анализите. Все повече и повече организации създават дългосрочни обучителни стратегии и вътрешно-фирмените обучения се превръщат в предимство, не само по отношение на развитието на компанията, но и по отношение на процеса на подбор на персонал.

Ако не използвате данните, за да обвържете обучителната си програма с резултатите на Вашия бизнес, то обучителната Ви стратегия не е добра и няма да постигнете желаното. Затова, тази година потърсете повече възможности за анализ с помощта на вътрешни и външни за Вашата организация инструменти.

Облачни решения

Облачните платформи за дистанционно обучение са в усилен период на развитие през последните няколко години, но очакваме през 2016г. те да отбележат значителен напредък. Организациите и потребителите осъзнават предимства от употребата на една такава система за електронно обучение, но ще видим колко от тях ще предпочетат тези предимства и до колко са готови да заплатят цената за преминаване от локална в облачна платформа.

Преносими технологии

Трудно е да се каже как и до колко тези технологии ще окажат влияние върху eLearning сферата тази година. Смарт часовниците, например, вече се използват за получаване на имейли, текстови съобщения и др., което ни дава основание да смятаме, че преносимите технологии ще окажат въздействие и върху развитието на дистанционните обучения.

Източник: http://www.business2community.com/strategy/5-elearning-trends-watch-2016-01418428#e7khseEMShSDjpYi.97

Свързани статии

 • ELearning индустрията през 2015г.
  ELearning индустрията през 2015г.
  Безброй проучвания, доклади и изследвания показват, че eLearning индустрията не показва…
 • 12 интересни факта за онлайн обучението
  12 интересни факта за онлайн обучението
  Всяка една от предишните ни статии бе създадена с цел да Ви информира за това какво…
 • 18 статистически данни за e-Learning, които трябва да знаете
  18 статистически данни за e-Learning, които трябва да знаете
  Не е тайна, че сферата на обученията се промени много през последните 10 години.…
 • Какво очаква образованието през 2015г.?
  Какво очаква образованието през 2015г.?
  Съвременното образование е невъзможно без употребата на определени технологии и свързаните…