Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Чат ботовете и онлайн обучението

Как чат ботовете ще променят онлайн обученията?

Какво представляват чат ботовете? Чат ботовете са програми, с които можете да водите разговор, използвайки приложения за текстови съобщения, като Facebook Messenger и Viber. Ботът може да изпраща проучвания, персонализирани новини и дори цели обучения.

Приблизително време за четене: 59 sec

Какво представляват чат ботовете?

Чат ботовете са програми, с които можете да водите разговор, използвайки приложения за текстови съобщения, като Facebook Messenger и Viber. Ботът може да изпраща проучвания, персонализирани новини и дори цели обучения.

Влиянието на чат ботовете върху онлайн обучението

1. Курсовете ще станат социални.

Представете си да научите нещо, което току-що сте научили в групово съобщение в Messenger? Звучи лесно и приятно, нали? А ако имате въпроси, можете да ги обсъдите спокойно с останалите участници в чата.

2. Курсовете ще се запомнят по-лесно, тъй като се използва канал, който им кореспондира по-добре.

Ако използвате чат ботове, Вашите курсисти ще разполагат със свободата да изберат какво да учат и откъде. Все пак, трябва да отбележим, че има курсове, които не са подходящи за приложения за текстови съобщения, като тези за здраве, взаимоотношения и др., но са изключително подходящи за бизнес обучения.

3. Курсовете ще станат по-интерактивни.

Микрокурсовете са ефективен начин за обучение, но за да бъдат наистина много добри и полезни, те трябва да бъдат персонализирани. С помощта на чат ботовете и техните платформи това вече е лесно изпълнимо.

4. Ботовете ще улеснят учебния процес.

Ботовете ще позволят на обучаемите да усвояват учебния материал по познат начин. Ще се премахнат доста от бариерите на другите обучителни инструменти, като вписване с потребителско име и парола, акаунти, видеа и др..

Разбира се, чат ботовете няма да изместят напълно услуги като Alison, Coursera, Udemy, но последните, най-вероятно, ще продължат да хостват по-дълги и сложни курсове, за които се издават сертификати и дипломи. За всички останали онлайн обучения, чат бот със стандартен изкуствен интелект ще бъде достатъчен.

Източник: http://www.huffingtonpost.com/daily-bits-of/what-the-bot-revolution-c_b_10564554.html.

Електронни обучения по поръчка - защо да го правим?Повече...