Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Програми за безплатно създаване на видео клипове

Как да използвате телефон за създаване на видео

Вижте с кои мощни приложения за мобилни устройства Вие или Вашите деца могат да правят видео клипове с телефон и да ги редактират, за да правят филми с професионално качество, като използват iOS устройства (iPad и iPhone) или таблети Android.

Приблизително време за четене: 5m 26s

Как да редактирам видеата направо от телефона? Коя програма за обработване на видео да използвам? Всяка година присъстваме на награждаването на фантастични филми на холивудските спектакли, наградени заради богатството на истории и майсторски реализации на актьорските изпълнения. Всъщност, всеки човек също може да стане продуцент и да си направи видеоклип, благодарение на някои мощни програми за обработка на видео за телефон и мобилни устройства. С тези инструменти Вие или Вашите деца могат да правят видео клипове и да редактират работата си, за да правят филми с професионално качество, като използват iOS устройства (iPad и iPhone) или Android.

Запиши се за нашите обучения, които ще подобрят уменията и ще допринесат за успеха!

Коя програма за редактиране на видео направо от телефона или мобилното устройство е най-добра?

VN Vlog Now (ANDROID, iPhone)

VN Vlog Now  е напълно безплатнa програма за обработване на видео с много възможности за видео редакция, както и специални про функции като възможност за работа със зелени екрани и възможност за създаване на анимации.
Кое е предимството на видео редакторa VN Vlog Now? Като цяло използването на видео редактора е много интуитивно Превключването между видео форматите за различните социални платформи е много лесно и удобно. Така че можете първоначално да си направите видео с широк екран и после лесно да го трансформирате във видео за Instagram Facebook или TikTok.
Другото полезно в този видео редактор e, че можете да си създавате и да си запишете шаблони докато редактирате текущо видео за да можете да ги използвате повторно във бъдещи видеоклипове.
Приложението предоставя готови текстови шаблони, които включват вградени анимации и с които можете много лесно да постигнете ефекти като видео зад текст. Моожете да добавяте анимации към всеки елемент от таймлайна от функцията Key Framing която е обозначена.
В допълнение видео редактора предлага наистина много ефекти, с които да направим нашите клипове по-интересни а също и доста преходи. Голямо предимство е нивото на контрол, което видео редактора дава при експортирате на готовия видеоклип.
Можете да изберете да експортирате финалното видео във същия формат, в който е записано, което е голям плюс Или пък можете сами да си зададете предпочитаните от вас параметри като резолюция, кадри в секунда и скорост на предаване на видеото.
При всеки нов проект програмата за редактиране на видео добавя текстов файл в края на проекта, който лесно може да се изтрие.
Просто не трябва да забравяте да го премахнете преди да експортирате готовото видео.

CapCut - Video Editor Software

Безплатна програма за обработване на видео ли е видео редакторът CapCut?
Всичко е безплатно и можете да премахнете водния знак накрая. Страхотен видео редактор, лесен за използване.

Добро приложение за редактиране на видео ли е CapCut? CapCut има удобен за мобилни устройства интерфейс и предлага някои чудесни функции за подобряване на вашите видеоклипове, като например автоматично добавяне на субтитри и премахване на фонa за постигане на ефект на зелен екран.

Кой използва видео редакторa CapCut? CapCut е едно от 20-те най-добри приложения за редактиране на видео през 2022 г., също като KineMaster, с тази разлика, че се използва като приложение за редактиране на видео по подразбиране за популярната платформа за споделяне на видео TikTok.

Кое е по-добро VN Vlog Now или CapCut?

Ако искате да правите наистина креативни видеоклипове с много ефекти и преходи, видео редакторa CapCut вероятно е най-добрата програма за обработване на видео за вас. Ако търсите най-добрия универсален продукт, VN Video Editor тогава е по-добрия избор.

Prizm Live Studio

Ако търсите безплатни програми за видеообработка, Prizm Live Studio е семпла и най-лесната за използване програма за обработване на видеo от този списък.
Комбинира едновременно три приложения в едно: то е не само програма за видео обработка, но с него можете да правите и да редактирате снимки и най-важното - можете да стриймвате от телефона си в една или няколко платформи едновременно
И всичко това абсолютно безплатно.
Приложението има воден знак, който обаче можем да изключим много лесно при това еднократно, след което той няма повече да се появява нито клипчетата нито в излъчванията на живо.
За целта първо натискате вашия аватар в горния десен ъгъл, а после кликате иконата за настройки. Отваря се страница, в която по надолу ще видите надписа Conceal Watermark, който трябва да включите.

От галерията на вашия телефон, след като си изберете клипчетата които ще обработвате натиснете Add и използвайте бутона Edit. Отваря се видео редактора на програмата. В лентата най-долу са разположени основните инструменти,с които можете лесно да изрежете нежеланите части от вашите клипчета, да изберете формат, подходящ за различните социални платформи. 
Програмата Prizm Live Studio предлага много филтри и ефекти които можете да добавяте към вашите клипове. Има галерия с гифчета и стикери.

Допълнително можете да си въвеждате текст и да променяте неговия цвят и позиция на екрана. Можете дори да рисувате, и да добавяте музика към вашите клипове, а също лесно да промените скоростта на видеото като го забавите или го забързате.
Всички тези функции правят видеообработката  удобна и бърза.
Основния недостатък на това приложение е липсата на възможност за работа с повече от една писта за видеообработка, както и липсата на възможност за работа със зелени екрани.

MOTION HD (IOS: FREE, UPGRADE AVAILABLE)

Вашите ученици и студенти могат да създадат видео клипове като използват това видео приложение. iMotion HD позволява на децата да правят филм, като комбинират неподвижни снимки. Те могат да настроят това мобилно приложение да прави снимки на времеви интервали, за да покаже изминало време (като развитието на дадено растение или залеза на слънцето) или за създаване на филм stop-motion film (с помощта на екшън фигури или марионетки). С пълната версия на приложението потребителите могат да добавят музика и да получат достъп до допълнителни функции за експорт и да качват видеоклипа си направо в YouTube.

PICPLAYPOST (IOS: $ 1,99)

PicPlayPost е инструмент за видео редактиране, който позволява на потребителите да комбинират видео клипове и неподвижни изображения в рамка. С едно докосване на екрана видео клиповете ще се възпроизвеждат едновременно или последователно, а неподвижните изображения ще бъдат задържани в кадъра. Това е чудесен инструмент за показване на комбинация от снимки като алтернатива на традиционното слайдшоу. Децата могат да променят стила на рамката и да добавят музика от своята iTunes библиотека, за има музика на заден план във видеоклипа.

MAGISTO VIDEO EDITOR & MAKER (ANDROID: БЕЗПЛАТНО)

Magisto позволява на потребителите да снимат видео от приложението, да редактират видео клипове, запазени на устройството си, и да създават филм с тези кадри. След като се изберат неподвижните изображения и видео клипове, които трябва да се включат, се избират тема и музика. Тогава видео редактора обединява всичко заедно. За да запишат филмите в албум, потребителите ще трябва да създадат собствен акаунт.

IMOVIE (IOS: $ 4,99)

С iMovie студентите могат да редактират видео, което са направили със своя iPhone или iPad. Тази мощна програма за редактиране на видео позволява на децата да създават видеоклип в холивудски стил, използвайки вградените теми и шаблони. iMovie им позволява да добавят заглавия, ефекти и музика, като прилагат различни филмови техники като бавно движение на неподвижни снимки. Независимо дали вашите ученици се използват всички функции за да постигнат професионалното качество в iMovie или просто пробват, те ще създадат фантастичен краен продукт.

ANDROMEDIA VIDEO EDITOR (ANDROID: FREE)

Потребителите могат да редактират видео клипове, запазени на устройството си с Andromedia Video Editor. Това приложение им позволява да създават видео клипове, да изрязват видео клипове и дори да прилагат техниката за заснемане на „Кен Бърнс“ за неподвижни изображения и видеоклипове. Потребителите могат да добавят ефекти към всеки клип, да редактират аудио и да записват глас, използвайки микрофона на устройството. След като клипа е готов, студентите могат да го споделят на множество платформи.

Опитвали ли сте да използвате мобилни устройства за правене на филми? Представяте ли си как използвате тези инструменти в класната стая?

А как биха ни помогнали тези приложения за създаване на електронни обучения. Вярвам, че веднага ще се досетите, че горните приложения ще бъдат удобни и за създаване на кратки филми с цел влагане в обучения по безопасност на труда, за използване на нов софтуер или въвеждане в експлоатация на нова технология или машина.

Най-доброто нещо в тази лесна за използване технология е, че учениците и студентите могат да тренират важни умения за изучаване на език като творят изкуство, като пишат разказ, планират интересна история и включват занимателни подробности, докато се подготвят да направят филм. Тези мобилни приложения могат да подпомогнат работата на преподавателите, която вършат с децата в класната стая. На учениците ще даде възможност да проявят себе си при разказ на истории докато изпълняват задачи, поставени в училище.

Достъпността и простотата, с която могат да се създават видео клипове на телефон и мобилно устройство ще помогне на HR екипа да създава онбординг и други обучения, които ще облекчат въвеждането в атмосфертата, правилата и естеството на работата на всеки новопостъпил.

НИТ- Нови Интернет Технологии ЕООД, можем да сме полезни с нашите умения за използване на технологиите за създаване на електронни обучения и предоставяне на консултации за въвеждане на  дистанционно обучение във Вашата организация. Свържете се с нас като ни пишете от формата по-долу или на тел: +3502 850 53 64

Свързани статии

 • Електронно обучение по поръчка
  Електронно обучение по поръчка
  Значителна част от бюджета на всяка една организация се влага в обучението на персонала.…
 • Електронно обучение Microsoft PowerPoint за напреднали
  Електронно обучение Microsoft PowerPoint за напреднали
  Открийте какво може да Ви предложи най-използваната в света програма за презентации.…
 • Електронно обучение Microsoft PowerPoint за начинаещи
  Електронно обучение Microsoft PowerPoint за начинаещи
  Microsoft PowerPoint Ви дава свободата да реализирате Вашата визия за дизайн на презентация…
 • Електронно обучение Асертивност: умението да отстояваш себе си"
  Електронно обучение Асертивност: умението да отстояваш себе си"
  Да бъдеш асертивен означава да бъдеш способен да отстояваш правата си или правата…