Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube
+359 2 850 53 64

8 уеб сайта, предлагащи безплатни онлайн уроци

Кои са уеб сайтовете с безплатни, но качествени онлайн уроци?

Идва ли краят на традиционното образование? Отговорът най-вероятно е „Не“, но защо трябва да плащате за присъствени обучения, които освен че са скъпи, често не са и релевантни на целите, които искате да постигнете?

Приблизително време за четене: 1m 30s

Уеб сайтове, предлагащи онлайн уроци

Khan Academy

Khan Academy е име, което с течение на времето се утвърди, като стандарт. Със своите безплатни и подходящи за самообучение курсове, платформата предоставя лесен начин за усвояване на нови знания и умения. Khan Academy предлага онлайн уроци в следните области:

• технически и инженерни науки;

• компютърни науки;

• изкуство и хуманитарни науки;

• икономика и финанси.

Coursera

Coursera си партнира с музеи, университети и редица други престижни институции и предлага безплатни онлайн уроци на различни тематики – бизнес, личностно развитие, социални науки, езици, физика, математика, логика, компютърни науки, изкуства, хуманитарни науки и др.

Coursera предлага подробна информация за всеки от своите курсове, като:

• учебна програма;

• формат на курса;

• учебни материали;

• и др.

W3 Schools

W3 Schools е уеб сайт, който предлага безплатна информация в различни направления на уеб дизайна и програмирането – HTML, CSS, PHP, SQL и др.

За всеки онлайн урок, който искате да преминете, имате на разположение туториали и тестове. В допълнение, можете да преминете финален тест, с който да докажете способностите си и ако заплатите допълнителна такса ще получите сертификат.

TedEd

Кой не е чувал за Ted Talk и не е споделят тяхно видео във Facebook? Ted Ed е платформа, в която можете да намерите голямо разнообразие от образователни видеа на различни теми, които можете да изгледате абсолютно безплатно. Видеата са не само мотивиращи, но и пълни с полезна и важна информация.

Codecademy

Codecademy предлага голямо разнообразие от обучения за уеб програмиране. Платформата позволява на обучаемите да избират учебни цели и след това им препоръчва подходящи курсове.

Codecademy работи, тъй като прави програмирането достъпно за всички, които се интересуват и дава практически съвети.

Open Culture

Open Culture е уеб сайт, който предоставя безплатни възможности за обучение. Курсистите могат да се запишат за онлайн уроци на различни теми, като курсовете са предлагани от различни колежи и университети. Уеб сайтът е създаден с цел да предоставя на курсисти от всички възрасти достъп до онлайн обучение и дори интернет базирани сертификационни програми.

Open Yale Courses

Open Yale Courses предоставя безплатен достъп до избрани онлайн уроци, водени от видни преподаватели от Университета в Йейл. Целта на проекта е да осигури достъп до учебни материали за всички заинтересовани.

Academic Earth

Academic Earth, може би, предлага най-уникалната концепция за образование, а именно идеята, че образованието трябва да е общодостъпно. Нивото на достъп е удобно за много студенти и особено за тези от по-слабо развити райони.

Източник: https://elearningindustry.com/8-inspiring-elearning-websites-offer-students-inspiring-educational-alternatives.