Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Сайтове предлагащи безплатни онлайн уроци

Кои са уеб сайтовете с безплатни, но качествени онлайн уроци?

Идва ли краят на традиционното образование? Отговорът най-вероятно е „Не“, но защо трябва да плащате за присъствени обучения, които освен че са скъпи, често не са и релевантни на целите, които искате да постигнете?

Приблизително време за четене: 3m 23s

Онлайн курсовете стават все по-популярни заради удобството, което предлагат в днешното забързано ежедневие. Някои сайтове имат безплатни онлайн обучения, които могат да помогнат на всеки, който иска да развие своите умения по определена тема.

Кои са уеб сайтовете с безплатни, но качествени онлайн уроци?

Online-learning.bg

Виртуалната академия предлага множество курсове  по компютърни умения, меки умения, мениджърски курсове, лидерски умения и др. има и безплатна секция, в която можете да рзвиете личностни и др . компетенции. Безплатните курсове можете да видите тук

Khan Academy

Khan Academy е име, което с течение на времето се утвърди, като стандарт. Със своите безплатни и подходящи за самообучение курсове, платформата предоставя лесен начин за усвояване на нови знания и умения. Обученията в академията съдържат, видео лекции, кратки текстове, интерактивни тестове. Когато се запишете за даден курс, получавате достъп до всички видео лекции и други материали към курса.

 

Khan Academy предлага онлайн уроци в следните области:

• технически и инженерни науки;

• компютърни науки;

• изкуство и хуманитарни науки;

• икономика и финанси.

Coursera

Coursera си партнира с музеи, университети и редица други престижни институции и предлага безплатни онлайн уроци на различни тематики – бизнес, личностно развитие, социални науки, езици, физика, математика, логика, компютърни науки, изкуства, хуманитарни науки и др.

Coursera предлага подробна информация за всеки от своите курсове, като:

• учебна програма;

• формат на курса;

• учебни материали;

• и др.

След завършване на някои курсове в Coursera може да получите сертификат, който показва, че сте преминали курса. Ако искате да се обучавате в среда подобна на класна стая, това е подходящото място за вас.

Udemy

Udemy предлага онлайн курсове с преподаватели, които са водещи експерти в дадена област. Безплатните курсове на Udemy са подобни на тези на Coursera, но това, което е специфично за тях е че дават възможност на потребителите да създават персонализирани курсове от уроците. Сайтът работи с едни от най-добрите преподаватели и училища и набляга на висококачественото съдържание. Достъпен е на много езици, което е важно предимство.

edX

Друг сайт, който предоставя възможност за безплатно онлайн обучение е edX. Основан е от Харвардския университет и Масачузетския институт по технология. Сайтът предлага цялостни курсове с преподаватели, дискусионни табла, тестове и други. Обученията са предимно в сферата на математиката, природните науки и инженерството. В сайта са включени курсове от различни училища, които предоставят качествена информация за всеки потребител.

Skillshare

Skillshare е платформа за онлайн обучения, която съдържа над 26000 курса. Видео съдържанието е с отлично качество, което е разбираемо, тъй като в платформата участват преподаватели, които са известни в областта на медиите, дизайна, изкуството и технологиите, лидерство и предприемачество. Това, което отличава Skillshare е, че предлага практически проекти и обучение в общността. Когато сте част от група от хора, които имат същите интереси е по-лесно да останете мотивирани. Платформата предлага избор от безплатни курсове по време на безплатната пробна версия към техния първокласен абонамент.

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning е подходящ както за търсещи работа, така и за работещи професионалисти като предлага над 16000 онлайн курса, преподавани от експерти в различни области. Първият месец на тази платена абонаментна услуга е безплатен, което предоставя добра възможност за обучение. След като завършите даден курс може да го добавите във вашата автобиография в LinkedIn като покажете на бъдещите си работодатели, че имате желание да се обучавате.

FutureLearn

Сайтът FutureLearn предлага хиляди безплатни университетски курсове и платени програми със сертификати от най-добрите училища, организации с нестопанска цел и марки. Достъпът до безплатната версия на курсовете приключва след 5 седмици и не включва тестове, оценки и сертификат за завършено обучение.

Codecademy

Codecademy предлага голямо разнообразие от обучения за уеб програмиране. Платформата позволява на обучаемите да избират учебни цели и след това им препоръчва подходящи курсове. Codecademy работи, тъй като прави програмирането достъпно за всички, които се интересуват и дава практически съвети.

Open Culture

Open Culture е уеб сайт, който предоставя безплатни възможности за обучение. Курсистите могат да се запишат за онлайн уроци на различни теми, като курсовете са предлагани от различни колежи и университети. Уеб сайтът е създаден с цел да предоставя на курсисти от всички възрасти достъп до онлайн обучение и дори интернет базирани сертификационни програми.

W3 Schools

W3 Schools е уеб сайт, който предлага безплатна информация в различни направления на уеб дизайна и програмирането – HTML, CSS, PHP, SQL и др.

За всеки онлайн урок, който искате да преминете, имате на разположение туториали и тестове. В допълнение, можете да преминете финален тест, с който да докажете способностите си и ако заплатите допълнителна такса ще получите сертификат.

TedEd

Кой не е чувал за Ted Talk и не е споделят тяхно видео във Facebook? Ted Ed е платформа, в която можете да намерите голямо разнообразие от образователни видеа на различни теми, които можете да изгледате абсолютно безплатно. Видеата са не само мотивиращи, но и пълни с полезна и важна информация.

Academic Earth

Academic Earth, може би, предлага най-уникалната концепция за образование, а именно идеята, че образованието трябва да е общодостъпно. Нивото на достъп е удобно за много студенти и особено за тези от по-слабо развити райони.

Open Yale Courses

Open Yale Courses предоставя безплатен достъп до избрани онлайн уроци, водени от видни преподаватели от Университета в Йейл. Целта на проекта е да осигури достъп до учебни материали за всички заинтересовани.

 

Безплатни обучения и ресурси на български език може да намерите на нашия сайт в секцията „Безплатно“.

Наличието на сайтове с безплатни онлайн курсове да ва възможност на много хора да получат знания и да повишат своята квалификация. Освен това, онлайн курсовете могат да бъдат толкова ефективни колкото и традиционните курсове, което е добра причина да се запишете за такива курсове.