Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Сайтове предлагащи безплатни онлайн уроци

Кои са уеб сайтовете с безплатни, но качествени онлайн уроци?

Идва ли краят на традиционното образование? Отговорът най-вероятно е „Не“, но защо трябва да плащате за присъствени обучения, които освен че са скъпи, често не са и релевантни на целите, които искате да постигнете?

Приблизително време за четене: 3m 14s

Онлайн курсовете стават все по-популярни заради удобството, което предлагат в днешното забързано ежедневие. Някои сайтове имат безплатни онлайн обучения, които могат да помогнат на всеки, който иска да развие своите умения по определена тема.

Уеб сайтове, предлагащи онлайн уроци

Khan Academy

Khan Academy е име, което с течение на времето се утвърди, като стандарт. Със своите безплатни и подходящи за самообучение курсове, платформата предоставя лесен начин за усвояване на нови знания и умения. Обученията в академията съдържат, видео лекции, кратки текстове, интерактивни тестове. Когато се запишете за даден курс, получавате достъп до всички видео лекции и други материали към курса.

 

Khan Academy предлага онлайн уроци в следните области:

• технически и инженерни науки;

• компютърни науки;

• изкуство и хуманитарни науки;

• икономика и финанси.

Coursera

Coursera си партнира с музеи, университети и редица други престижни институции и предлага безплатни онлайн уроци на различни тематики – бизнес, личностно развитие, социални науки, езици, физика, математика, логика, компютърни науки, изкуства, хуманитарни науки и др.

Coursera предлага подробна информация за всеки от своите курсове, като:

• учебна програма;

• формат на курса;

• учебни материали;

• и др.

След завършване на някои курсове в Coursera може да получите сертификат, който показва, че сте преминали курса. Ако искате да се обучавате в среда подобна на класна стая, това е подходящото място за вас.

Udemy

Udemy предлага онлайн курсове с преподаватели, които са водещи експерти в дадена област. Безплатните курсове на Udemy са подобни на тези на Coursera, но това, което е специфично за тях е че дават възможност на потребителите да създават персонализирани курсове от уроците. Сайтът работи с едни от най-добрите преподаватели и училища и набляга на висококачественото съдържание. Достъпен е на много езици, което е важно предимство.

edX

Друг сайт, който предоставя възможност за безплатно онлайн обучение е edX. Основан е от Харвардския университет и Масачузетския институт по технология. Сайтът предлага цялостни курсове с преподаватели, дискусионни табла, тестове и други. Обученията са предимно в сферата на математиката, природните науки и инженерството. В сайта са включени курсове от различни училища, които предоставят качествена информация за всеки потребител.

Skillshare

Skillshare е платформа за онлайн обучения, която съдържа над 26000 курса. Видео съдържанието е с отлично качество, което е разбираемо, тъй като в платформата участват преподаватели, които са известни в областта на медиите, дизайна, изкуството и технологиите, лидерство и предприемачество. Това, което отличава Skillshare е, че предлага практически проекти и обучение в общността. Когато сте част от група от хора, които имат същите интереси е по-лесно да останете мотивирани. Платформата предлага избор от безплатни курсове по време на безплатната пробна версия към техния първокласен абонамент.

LinkedIn Learning

LinkedIn Learning е подходящ както за търсещи работа, така и за работещи професионалисти като предлага над 16000 онлайн курса, преподавани от експерти в различни области. Първият месец на тази платена абонаментна услуга е безплатен, което предоставя добра възможност за обучение. След като завършите даден курс може да го добавите във вашата автобиография в LinkedIn като покажете на бъдещите си работодатели, че имате желание да се обучавате.

FutureLearn

Сайтът FutureLearn предлага хиляди безплатни университетски курсове и платени програми със сертификати от най-добрите училища, организации с нестопанска цел и марки. Достъпът до безплатната версия на курсовете приключва след 5 седмици и не включва тестове, оценки и сертификат за завършено обучение.

Codecademy

Codecademy предлага голямо разнообразие от обучения за уеб програмиране. Платформата позволява на обучаемите да избират учебни цели и след това им препоръчва подходящи курсове. Codecademy работи, тъй като прави програмирането достъпно за всички, които се интересуват и дава практически съвети.

Open Culture

Open Culture е уеб сайт, който предоставя безплатни възможности за обучение. Курсистите могат да се запишат за онлайн уроци на различни теми, като курсовете са предлагани от различни колежи и университети. Уеб сайтът е създаден с цел да предоставя на курсисти от всички възрасти достъп до онлайн обучение и дори интернет базирани сертификационни програми.

W3 Schools

W3 Schools е уеб сайт, който предлага безплатна информация в различни направления на уеб дизайна и програмирането – HTML, CSS, PHP, SQL и др.

За всеки онлайн урок, който искате да преминете, имате на разположение туториали и тестове. В допълнение, можете да преминете финален тест, с който да докажете способностите си и ако заплатите допълнителна такса ще получите сертификат.

TedEd

Кой не е чувал за Ted Talk и не е споделят тяхно видео във Facebook? Ted Ed е платформа, в която можете да намерите голямо разнообразие от образователни видеа на различни теми, които можете да изгледате абсолютно безплатно. Видеата са не само мотивиращи, но и пълни с полезна и важна информация.

Academic Earth

Academic Earth, може би, предлага най-уникалната концепция за образование, а именно идеята, че образованието трябва да е общодостъпно. Нивото на достъп е удобно за много студенти и особено за тези от по-слабо развити райони.

Open Yale Courses

Open Yale Courses предоставя безплатен достъп до избрани онлайн уроци, водени от видни преподаватели от Университета в Йейл. Целта на проекта е да осигури достъп до учебни материали за всички заинтересовани.

 

Безплатни обучения и ресурси на български език може да намерите на нашия сайт в секцията „Безплатно“.

Наличието на сайтове с безплатни онлайн курсове да ва възможност на много хора да получат знания и да повишат своята квалификация. Освен това, онлайн курсовете могат да бъдат толкова ефективни колкото и традиционните курсове, което е добра причина да се запишете за такива курсове.

  Търсим таланти, кандидатствайте за работа при нас!