Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

ZOOM - Лесна платформа за онлайн преподаване

Съвети и трикове за работа със ZOOM

Нашите съвети са полезни за всеки, който провежда ОНЛАЙН видеоконферентна връзка с други участници. Запишете се и за обучението ни за работа със ZOOM MEETINGS.

Приблизително време за четене: 4m 31s

Трудно е за вярване, че съществува човек, който да не е чувал за ОНЛАЙН училище, срещи, интервюта, събития, семинари. Със сигурност сме пропуснали още нещо, което се случва онлайн нали? Ако вие се сещате, подскажете ни. И все пак, ако има такъв човек, искаме да му зададем един въпрос „Къде си бил до сега?“.

ZOOM несъмнено е една от водещите платформи за видеокомуникации. Един от най-добрите избори, които може да направите за онлайн преподаване. Макар голямата популяризация около онлайн връзките, все още има хора, които се не се чувстват сигурни в себе си и се притесняват дали всичко ще протече гладко. Тази статия е за всички, които искат да подобрят уменията си и да бъдат онлайн ГУРУ използвайки платформата ZOOM.

Искате ли да научете повече за продуктите и функциите на ZOOM? Прекарайте два дни по 90 минути в изучаване на основите с един от нашите експерти. Ще обхванем планирането, изпращането на покани до участници, функциите на HOST и ще завършим нашата среща с въпроси и отговори на живо.

1. Как да заглушите всички участници с един клик

Има много случаи, когато ще искате да заглушите всички останали участници. Най-лесният и бърз начин да заглушите/отглушите всички участници е да изберете по едно и също време от клавиатурата си клавишната комбинация “Alt” + “M”.

Може да заглушите всички и като изберете „Manage participants“, а след това “Mute All”.

2. Изключена камера при влизане в сесия

Често се случва да изберем бутона “Join” и вече да сме на екран със споделена камера. Не винаги сме готови и сигурни дали това е правилният момент да ни видят и останалите участници. Ние Ви съветваме да промените настройките, които са заложени автоматично на камерата, така че тя бъде изключена докато не изберете Вие да я включите.

За да промените настройката по подразбиране, трябва да изберете зъбното колело „Settings“ и след това “Video Settings”. Поставете отметка в квадратчето, където пише „Turn off my video when joining e meeting“.

Можете също да щракнете върху стрелката при бутона “Start Video”. На следващия екран ще видите същите настройки за камерата. Поставете отметка в квадратчето, където пише „Turn off my video when joining e meeting“.

3. Работа с „Annotationза онлайн преподаване

Една функция, която намираме за изключително полезна, когато използвате ZООМ, е функцията „Annotate“.

Представете си, че споделяте екрана си (позволявате на другите в онлайн срещата да видят екрана ви) и че искате да подчертаете нещо, така че всеки да може лесно да види какво се опитвате да им покажете. С функциите за пояснения можете да използвате “Annotate”.

За да видите допълнителните функции, първо щракнете върху „Annotate“ в лентата, която е в горната част на екрана Ви.

Ако изберете „Spotlight“, след това, когато задържите мишката върху нещо на екрана, който споделяте, ще видите, че прожектор ще се покаже и ще ви помогне да подчертаете пред всички това, към което насочвате вниманието им.

Най-добрият начин да свикнете с инструментите за пояснения при споделен екран е да прекарате поне 5 минути в игра с различните инструменти.

4. Влизайте в онлайн сесии с изключен микрофон

Когато влизате в онлайн среща или онлайн клас, независимо дали сте учител или като ученик, е много по-добра идея да влезете в срещата с изключен микрофон (заглушен) и след това да включите микрофона, след като сте сигурни, че сте готови.

За да промените тази настройка, трябва да изберете зъбното колело „Settings“ и след това “Audio Settings”. Поставете отметка в квадратчето, където пише „Mute my microphone when joining a meeting“.

Можете също да щракнете върху стрелката при бутона “Join Audio/Mute/Unmute”. На следващия екран ще видите същите настройки за камерата. Поставете отметка в квадратчето, където пише „Mute my microphone when joining a meeting“.  

Чудите се защо да го правите?

Има две основни причини. Първо, може да се движите и да издавате други звуци, докато се установите и се присъедините към останалите участници и не искате да създавате излишен шум в сесията. Второ, не е необичайно да се свързваме в среща и да разговаряме с някой друг, докато сме онлайн с някой друг, например ако приключваме телефонно обаждане или разговаряме с някого в същото работно пространство.

Изборът точно кога да бъде включен в аудио аспекта на срещата може да спести някои нежелани неудобства.

5. Защитете с парола Вашите онлайн срещи в ZOOM за допълнителна сигурност

Сериозен проблем с всичко, което правите онлайн, винаги ще бъде да се уверите, че сигурността е налице и че сте защитени онлайн. Ако се интересувате от защита и сигурност, разгледайте нашето обучение „Информационна сигурност“.

Препоръчваме Ви винаги да защитавате линка си за достъп с парола!

Може би сте чували за ZoomBombing. ZoomBombing в действителност е, че хакерите поемат контрола върху Вашия споделен екран и поставят свои собствени изображения на екрана Ви, за да може класът Ви да види смущаващи изображения. За да сте сигурни, че защитавате с парола всички Ваши сесии, които създавате онлайн, започнете, като кликнете върху „Schedule“ в основния интерфейс на приложението ZOOM.

Това, което трябва да направите, е да се уверите, че „Require Meeting password“ е отметнато и че сте въвели парола. След това ще искате да се уверите, че всички, които ще участват във вашия онлайн клас, ще получат паролата.

Друго нещо, което можете да направите, за да направите Вашите онлайн класове по-сигурни, като онлайн учител, е да отидете в „Advanced Sharing Options“.

В разширените опции за споделяне можете да изберете „Only Host“ в секцията „Who can Share?“.

6. Ограничаване на други участници да влизат във виртуалната класна стая преди Вас

Добра идея е да се уверите, че Вие сте първият участник в сесията. Ако трябва да позволите на други да се присъединят към класната стая, преди хостът да се присъедини, има по -голяма възможност проблемите да съществуват в класната стая, особено ако провеждате обучение с много хора и сте разпространили линка за достъп. Уверете се, че оставяте ПРАЗНО полето „Enable join before host“.

Така че, когато създавате Meeting за първи път, разгледайте „Advanced Options“.

По подразбиране тази настройка няма да бъде отметната, така че ако току-що сте изтеглили и сте започнали да използвате ZOOM, най -вероятно няма да се налага да променяте никакви настройки. Все пак Ви съветваме да проверите, за да се уверите, че Вие ​​като домакин ще влезете първи в дигиталната класна стая и това Ви осигурява допълнително ниво на сигурност, тъй като можете по-добре да контролирате дигиталната класна стая от началото до края.

7. Използвайте Breakout Rooms в ZOOM за групови дейности във вашата виртуална класна стая

„Breakout Rooms“ може да бъде от изключително полезно, ако искате да преподавате онлайн, защото това означава, че можете лесно да създадете малки групи обучаеми, които да работят заедно. Тоест, ако искате да разделите класа на групи от по 4 ученика във всяка група, можете да направите това много лесно в Zoom, като използвате „Breakout Rooms“.

Вижте какво още споделяме за най-разпространените платформи за видеоконферентна връзка, за техните основни планове и възможности.

ZOOM за онлайн преподаване е чудесна възможност за онлайн преподаване и като цяло можете да управлявате нещата дори по-лесно, в много отношения, отколкото бихте могли в реална класна стая. Разпределянето на хора в малки групи никога не е било по-лесно, например. Нужни са само няколко клика.

Бонус съвети

Свалете съветите напълно безплатно. Използвайте формата по-долу, за да получите достъп.

За да получите безплатния ресурс, моля попълнете формата. Ще получите имейл с връзка за достъп.

Свързани статии

 • Как се работи със ZOOM онлайн курс
  Как се работи със ZOOM онлайн курс
  Научете повече за продуктите и функциите на ZOOM. Прекарайте два дни по 90 минути…
 • Видеоконференция - кой софтуер да изберем?
  Видеоконференция - кой софтуер да изберем?
  Платформите за видеоконференции са софтуерите, чрез които можем да проведем нашето…
 • Видео уроци
  Видео уроци
  Не можете да накарате служителите си да прочетат поредното скучно обучение?
 • Виртуална класна стая
  Виртуална класна стая
  Виртуалната класна стая има функционалност, която позволява директна, синхронна връзка…