Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

7 безплатни ръкописни шрифта за електронно обучение

Придайте уникалност на електронното обучение

Понякога, когато създаваме електронно обучение (е-обучение, еLearning) искаме да подчертаем важна информация, но не знаем как.

Приблизително време за четене: 1m 9s

Използването на ръкописни шрифтове (handwrittenfonts) е много добро решение, когато се сблъскаме с такъв проблем. Когато използваме ръкописен шрифт, лесно можем да акцентираме върху важната информация, като едновременно с това внесем елемент на строгост и официалност в написаното. Освен това, той прави написаното по-лично и ангажира повече читателя.

Ръкописните шрифтове са уникални и могат да придадат и изразят различни емоции на Вашето електронно обучение (е-обучение, еLearning). Те допринасят за по-добра четливост и създават впечатление, че нещо се случва.

В мрежата се предлага изключително разнообразие от ръкописни шрифтове, като повечето от тях са платени. Закупуването им може да бъде скъпо, ако не разполагате с голям бюджет. Например, ако искате да се сдобиете със Skippy Sharp трябва да заплатите 30 долара. Някои уеб сайтове предлагат доста по-приемливи цени, например KimberlyGeswein, от който можете да си закупите ръкописен шрифт само за 5 долара.
Разбира се, съществуват и безплатни шрифтове. Характерно за тях е, че липсва разнообразие и изглеждат почти еднакво, но ако сте достатъчно упорити, можете и да намерите каквото Ви трябва. Препоръчваме Ви да се вглеждате добре в условията за ползване преди да закупите даден шрифт, тъй като някои имат ограничения. Може да се окаже, че избраният от Вас шрифт може да се ползва само за лична, но не и за търговска употреба – т.е. няма да можете да го приложите при създаването на електронни обучения (е-обучения, еLearning), които смятате да предлагате с комерсиална цел. В такъв случай, ръкописните шрифтове няма да Ви бъдат много полезни.

Запишете се за нашите обучения, които ще подобрят уменията Ви!

Добро решение е Google Web Fonts. Те предлагат 174 безплатни шрифта, някои от които ръкописни. За да Ви помогнем да спестите време, Ви предлагаме седем хубави ръкописни шрифта, всеки от които притежава уникален характер и са напълно безплатни за комерсиална употреба.

Rancho
Handlee
Shadows Into Light Two
Patrick Hand
Amatic SC
Rock Salt
Permanent Marker 

Свързани статии

 • Как да изберете подходящ цвят за Вашето електронно обучение?
  Как да изберете подходящ цвят за Вашето електронно обучение?
  Когато създавате Вашето електронно обучение, трябва да обърнете специално внимание…
 • Типографията в дистанционните обучения
  Типографията в дистанционните обучения
  Типографията е съществен елемент от всяко едно дистанционно обучение, тъй като тя,…
 • Как да изберете подходящи изображения за Вашето дистанционно обучение?
  Как да изберете подходящи изображения за Вашето дистанционно обучение?
  Четейки статии в Интернет, вглъбени в съдържанието, много често не обръщаме внимание…
 • Няколко съвета, които ще придадат емоция на Вашите курсове
  Няколко съвета, които ще придадат емоция на Вашите курсове
  През последните години голяма популярност придоби идеята, че хората възприемат по-добре…