Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

10 безплатни програми за създаване на презентация

10 безплатни програми за създаване на презентации: съвети и сравнения

Тази статия разкрива 10 безплатни програми за създаване на презентации, които предлагат различни възможности и шаблони. Включва съвети за създаване на ефективна презентация и представя сравнителна таблица за помощ при избора на софтуера.

Приблизително време за четене: 4m 58s

Ако искате да направите ефектна презентация, имате нужда от правилната програма за презентации. Този въпрос е особено актуален за хора, които търсят идеи за презентации и се интересуват от това как се прави презентация. Въпреки че PowerPoint е добре познат и широко разпространен инструмент, съществуват и множество други алтернативи, включително безплатни програми за създаване на презентации. Днес ще разгледаме десет от най-добрите безплатни програми за създаване на презентации, които могат да ви помогнат да създадете вълнуващи презентации.

Ако искате да разширите знанията си за това как да направите професионална, интригуваща и запомняща се презентация, разгледайте обучението ИЗКУСТВОТО НА УСПЕШНИТЕ ПРЕЗЕНТАЦИИ.

 

Запиши се за нашите обучения, които ще подобрят уменията и ще допринесат за успеха!


1. Google Презентации

Гугъл презентации е удобна и ефективна програма за създаване на презентации, с включени готови шаблони за презентация. Тази програма ви позволява да създавате, редактирате и споделяте презентации директно през браузъра си.

Как да го използваме:

Началото с Google Презентации е просто. Влезте в своя Google акаунт и отидете на Google Drive. От менюто "Създай", изберете "Google Презентации". Изберете шаблон или започнете от празен документ и добавяйте слайдове, текст, изображения и видео по желание.

2. Prezi

Prezi е един уникален инструмент, който позволява създаване на интерактивни презентации. Той е особено полезен, когато искате да представите идея за презентация по нов и вълнуващ начин.

Как да го използваме:

За да използвате Prezi, създайте безплатен акаунт като се регистрирате на www.prezi.com. Изберете шаблон и следвайте стъпките, за да добавите и редактирате слайдове. Prezi позволява редактиране на подредбата на презентацията, така че можете да контролирате реда, в който слайдовете се показват.

3. Canva

Canva е удобна онлайн програма за презентации, с богата колекция от шаблони, които могат да бъдат лесно персонализирани. С Canva можете да добавяте картинки за презентация, слайдове и други визуални елементи.

Как да я използваме:

Посетете www.canva.com и се регистрирайте, за да създадете безплатен акаунт. В главното меню, изберете "Създай дизайн" и търсете "Презентация". Изберете от широката гама от шаблони и използвайте интуитивният интерфейс на Canva, за да добавите и редактирате слайдове, текст, изображения и други елементи. 

4. Zoho Show

Zoho Show е онлайн инструмент за създаване на презентации, който ви позволява да създавате, да работите заедно с други хора и да споделяте презентации от всяко устройство.

Как да го използваме:

За да използвате Zoho Show, влезте в www.zoho.com/show и се регистрирайте.  Изберете шаблон или започнете с празен документ и използвайте инструментите на Zoho, за да добавите и редактирате слайдове.

5. Visme

Visme е една от най-добрите програми за презентации, която не само ви помага да създавате интересни презентации, но и ви предоставя възможност за анализ на тяхното въздействие.

Как да го използваме:

Регистрирайте се  и създайте безплатен акаунт на www.visme.co. В менюто "Създай", изберете "Презентация". Изберете шаблон и използвайте инструментите на Visme, за да добавите и редактирате текст, изображения, диаграми и други елементи.

6. LibreOffice Impress

LibreOffice Impress е безплатна алтернатива на PowerPoint, с пълен набор от инструменти за създаване на професионални презентации.

Как да го използваме:

Свалете и инсталирайте LibreOffice от www.libreoffice.org. Стартирайте Impress и изберете шаблон или започнете от празен документ. Добавете и редактирайте слайдове, използвайки инструментите на Impress.

7. Powtoon

Powtoon е интерактивна програма за презентации, която ви позволява да създавате анимирани видео презентации.

Как да го използваме:

Създайте безплатен акаунт като се регистрирате на www.powtoon.com. Изберете шаблон или започнете от празен документ и използвайте инструментите на Powtoon, за да добавите и редактирате анимирани слайдове и видеоклипове.

8. Slides

Slides е една от най-добрите програми за презентации за хора, които искат да създават и споделят презентации онлайн. Тя също предлага готови шаблони за презентации.

Как да го използваме:

Посетете www.slides.com и се регистрирайте като създадете безплатен акаунт. Изберете шаблон или започнете от празен документ. Използвайте инструментите на Slides, за да добавите и редактирате слайдове, текст, изображения и други елементи.

9. SlideDog

SlideDog е уникален софтуер, който ви позволява да комбинирате PowerPoint презентации, PDF файлове, Prezi презентации, видео клипове и много други в една плавна презентация.

Как да го използваме:

Изтеглете и инсталирайте SlideDog от www.slidedog.com. Добавете файлове от различни източници, включително PowerPoint, PDF и видеоклипове, и ги подредете в желания от вас ред.

10. Microsoft PowerPoint Online

Microsoft PowerPoint Online ви предоставя възможността да използвате всички функционалности на PowerPoint напълно безплатно от вашия браузър. За да научите всички тънкости на PowerPoint Ви препоръчваме онлайн курса MICROSOFT POWERPOINT ПЪРВО И ВТОРО НИВО.

Как да го използваме:

Влезте в своя Microsoft акаунт и отидете на www.office.com. Изберете PowerPoint от приложенията и изберете шаблон или започнете с празен документ.  Добавяйте и редактирайте слайдове, текст, изображения и други елементи, използвайки инструментите на PowerPoint.

Сравнителна таблица, която показва различните функции на всяка програма за презентации:

Програма за презентации

Възможности за сътрудничество

Наличие на шаблони

Възможности за анимация

Безплатна версия

Google Презентации

Да

Да

Да

Да

Prezi

Да

Да

Да

Да (ограничена)

Canva

Да

Да

Да

Да (ограничена)

Zoho Show

Да

Да

Да

Да

Visme

Да

Да

Да

Да (ограничена)

LibreOffice Impress

Не

Да

Да

Да

Powtoon

Да

Да

Да

Да (ограничена)

Slides

Да

Да

Да

Да (ограничена)

SlideDog

Не

Не

Да

Да (ограничена)

Microsoft PowerPoint Online

Да

Да

Да

Да

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Важно е да отбележим, че "ограничена" безплатна версия обикновено означава, че някои функции или ресурси са налични само в платената версия. Преди да изберете програма за презентации, препоръчваме да проверите детайлите относно това какви възможности са включени в безплатната версия.

Надяваме се, че този списък ви е помогнал да намерите подходящата програма за създаване на презентация. Всички тези инструменти предлагат различни функционалности и шаблони за презентации, които могат да ви помогнат да създадете ефектна и интересна презентация. Не забравяйте да използвате вашия креативен потенциал и да развивате вашия уникален стил при създаването на презентации.

Съвети за създаване на ефективни презентации

Без значение коя програма за презентации изберете, важно е да имате предвид някои основни съвети за създаване на ефективни презентации:

Съкратете текста

Избягвайте претоварване на слайдовете с текст. Публиката ви ще се умори да чете дълги параграфи.

Визуализирайте

Използвайте графики, диаграми и изображения, за да визуализирате своите идеи и да създадете запомняща се презентация.

Включете истории и примери

Използвайте истории и примери, за да привлечете вниманието на аудиторията и да превърнете абстрактни идеи в конкретни примери. Ако с Вашата презентация целите да продавате, трябва да знаете как да я направите подходяща за Вашите клиенти. Можете да получите много ползена информация в онлайн обучението ТЕХНИКИ ЗА ПЕРСОНАЛНИ ПРОДАЖБИ.

Често задавани въпроси

1. Каква е разликата между онлайн и десктоп приложения за презентации?

Онлайн програмите за презентации се базират в облак и обикновено позволяват на потребителите да работят от различни устройства и да споделят лесно работата си. Десктоп приложенията се инсталират на конкретен компютър и често предлагат по-пълни функции, но могат да бъдат ограничени по отношение на споделянето и достъпа от различни устройства.

2. Мога ли да използвам безплатно тези програми за презентации?

Да, всички програми, изброени в тази статия, предлагат безплатни версии. Но обърнете внимание, че някои функции може да са ограничени в безплатните версии и може да е необходима премиум версия за пълен достъп до всички функции

3. Коя програма за презентации е най-подходяща за мен?

Изборът на програма за презентации зависи от вашите индивидуални нужди. Ако искате лесен за използване инструмент с множество шаблони, програми като Google Презентации или Canva могат да бъдат добър избор. Ако се нуждаете от по-сложни функции като вградени анимации и интерактивни елементи, може да предпочетете програми като Prezi или Powtoon.

4. Мога ли да споделя своята презентация онлайн с тези програми?

Да, повечето от тези програми предлагат вградени опции за споделяне, които ви позволяват да публикувате презентацията си онлайн или да я споделяте директно с други потребители.

5. Как мога да подобря качеството на презентацията си?

За да създадете ефективна презентация, трябва да се фокусирате върху ясно и точно представяне на информацията. Избягвайте претоварването на слайдовете с текст или изображения и се опитайте да използвате графики и диаграми, за да визуализирате сложни концепции. Също така, важно е да се упражнявате върху представянето на презентацията си преди да я покажете пред аудиторията.

 Искате ли да се научите да правите впечатляващи презентации? Разгледайте обучението "Изкуството на успешните презентации".

Свързани статии

 • Как да направим запомняща се презентация и да я представим успешно?
  Как да направим запомняща се презентация и да я представим успешно?
  Понякога презентациите не постигат този желан ефект и въздействие върху аудиторията.…
 • Електронно обучение Microsoft PowerPoint за начинаещи
  Електронно обучение Microsoft PowerPoint за начинаещи
  Microsoft PowerPoint Ви дава свободата да реализирате Вашата визия за дизайн на презентация…
 • Съвети за запомняща се PowerPoint презентация
  Съвети за запомняща се PowerPoint презентация
  За да направите Вашата PowerPoint презентация запомняща се, трябва да балансирате…
 • Как се прави презентация?
  Как се прави презентация?
  Нашето обучение ще Ви помогне да развиете и подобрите своите умения за уверено и…