Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Защо да запишем детето си в електронно училище?

С какво електронното училище би помогнало на Вас и Вашето дете?

През последните няколко години, на Запад започна да се очертава нова тенденция в началното образование – изтегляне на децата от традиционните училища и включването им във виртуални програми.

Приблизително време за четене: 1m 57s

Но каква е причината за това? Защо родителите предпочитат да извадят децата си от системата, работила успешно десетилетия наред? Ето някои от най-често посочваните причини:

1. Електронните училища осигуряват на децата допълнително свободно време, през което да развиват талантите си.

До преди две десетилетия, на децата от началните училища, не се даваха почти никакви домашни. Докато сега не е така – учениците се прибират вкъщи, затрупани със задачи и не им остава свободно време, през което да развиват талантите си – свирене на музикален инструмент, рисуване, спорт и т.н. Родителите, чийто деца посещават елекронно училище, споделят, че те завършват задачите си много по-бързо, тъй като не се разсейват с разговори с някой съученик, например. А по-ранното приключване с учебните задължения, осигурява повече време за любимото занимание.

2. Онлайн училищата помагат на децата да не се попадат в неприятни ситуации.

Неприятни ситуации, като хулиганство, лошо преподаване, спорна учебна програма, могат да превърнат ходенето на училище в не особено приятно изживяване. Голяма част от родителите, чийто деца посещават онлайн училище, споделят, че наблюдават положителен ефект както върху образователния напредък, така и върху емоционалното здраве.

3. Семействата разполагат с повече свободно време.

Часовете в училище, след училищните занятия и извън учебните дейности не позволяват на семействата да прекарват достатъчно време заедно. При електронните училища този проблем не съществува и семействата разполагат с повече свободно време, което да прекарват заедно.

4. Много електронни училища помагат на децата да работят със свое собствено темпо.

Един от недостатъците на традиционната класна стая е този, че учителите трябва да преподават със средното за класа темпо и ниво. Така, ако дадено дете изпитва затруднение в усвояването на определен материал, то може да изостане, тъй като учителят не може да обърне индивидуално внимание на всичките си ученици. Възможна е и обратната ситуация – ако някое от децата се справя по-лесно и по-бързо, то да скучае през по-голямата част от времето, докато съучениците му се опитват да достигнат неговото ниво.

5. Електронните училища помагат на децата да станат по-самостоятелни.

По своята същност, онлайн училищата изискват от учениците по-голяма самостоятелност, тъй като на тях им се налага да работят самостоятелно. Не всички деца могат да се справят с това предизвикателство, но тези, които успеят, със сигурност, ще бъдат по-добре подготвени за останалия период от тяхното образование.

6. Онлайн училищата помагат на учениците развият технологични си умения.

Технологичните умения са от голямо значение за всички сфери на дейност. Онлайн учениците се сдобиват с професионални знания по интернет комуникация и работа с различни видове софтуер, като системи за управление на обучението, текстообработващи програми, програми за провеждане на онлайн конференции и др.

7. Семействата разполагат с по-голям избор, ако към списъка с училища добавят и тези, чийто занятия се провеждат онлайн.

Много семейства се чувстват притиснати при избора на училище за тяхното дете, тъй като обикновено удобните за тях варианти, не са много. При електронните училища този проблем не съществува. Те са винаги „на една ръка разстояние”, а и разкриват възможности за развитие на различни таланти – актьорско майсторство, рисуване, танци и др. Освен това, цените в много от тези училища, са доста разумни. А някои, като тези, които се публично финансирани, дори не изискват заплащане на такса.

Източник: .http://distancelearn.about.com/od/virtualhighschools/a/7-Reasons-To-Enroll-Your-Child-In-An-Online-Elementary-School.htm. 

Свързани статии

 • Педагогическите модели в дистанционното обучение
  Педагогическите модели в дистанционното обучение
  Подобно на традиционното обучение, дистанционното използва утвърдени педагогически…
 • Идеи за родители
  Идеи за родители
  Ученето на уроци и писането на домашни са дейности, които малко деца извършват с…
 • Значението на визуалната среда за обучението в първи клас
  Значението на визуалната среда за обучението в първи клас
  Един от най-важните фактори при създаването на обучения за първокласници е да се…
 • Защо да изберем да се обучаваме онлайн?
  Защо да изберем да се обучаваме онлайн?
  Съвременната работна и бизнес среда се характеризира с голяма конкуренция. Фирмите,…