Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

По-ефективни обучения със социалните мрежи

Как социалните мрежи могат да направят Вашите обучения по-ангажиращи?

Не е тайна, че популярността на социалните мрежи оказва голямо влияние върху почти всеки аспект от ежедневието – от бизнеса и политиката до образованието и културата.

Приблизително време за четене: 1m 36s

Употребата на социалните мрежи е лесен и достъпен начин да направите Вашите обучения по-интересни и ангажиращи. Вместо да инвестирате в нови технологии, можете да използвате инструментите, които Вашите обучаеми вече използват.

Стратегии от социалните мрежи, които можете да използвате във Вашите обучения

Електронната форма на обучение има много успешни стратегии, но онлайн курсовете често не са достатъчно социални и кооперативни, като присъствените обучения. За да промените това, можете да използвате социалните мрежи, като Facebook, Twitter и LinkedIn. Те ще направят обученията Ви по-ангажиращи и ще се харесат на повече обучаеми.

Преди за започне курса:

Управление на промяната. Създайте шум и ентусиазъм за Вашия курс. Използвайте социалните мрежи, за да изпратите до Вашите обучаеми маркетингово съобщение за предстоящото обучение. Така Вашият нов курс ще стане по-популярен още преди да е започнал.

Персонализирано обучение. Подобно на начина, по който Amazon и Netflix правят препоръки на своите потребители на база на техните интереси, можете да таргетирате Вашето обучение спрямо индивидуалните нужди на обучаемите.

Предварителна подготовка. Изпратете материали или насочете обучаемите към YouTube видео преди началото на курса. Изпратете документите чрез инструменти, като Slack, Google Docs или Dropbox.

По време на курса:

Създайте общност. Повишете сътрудничеството между обучаемите, като създадете общности от обучаеми. Използвайте познати инструменти, като Twitter и Facebook.

Насърчете участието. Използвайте елементи на игровизация, като значки и класации във Вашите обучения, за да насърчите приятелската конкуренция и да повишите ангажираността на обучаемите. Вземете пример от сайтове като Udemy и организирайте онлайн сесии за въпроси и отговори, или дискусионни панели. Окуражавайте участниците да туитват, блогват или споделят това, за което учат.

Допълнително съдържание. Насочете обучаемите към външни дейности и материали, които да подпомогнат изпълнението на учебните цели. Вземете примери от релевантни сайтове или използвате YouTube видеа.

След края на курса:

Обратна връзка. Помолете обучаемите да оценят и препоръчат курса Ви. Събирайте данните от проучванията и споделяйте резултатите с участниците.

Последващи действия. Задайте пост-курсови дейности, осигурете помощ след края на курса и окуражете саморазвитието. Използвайте социалните мрежи, за да попитате как обучаемите са приложили новите знания на практика.

Постоянно сътрудничество. Окуражете участниците в обучението да продължат да разменят идеи, ресурси и добри практики. Използвайте Facebook групи, Twitter, уики, блогове и др. полезни инструменти, които да насърчават продължаващия обмен на информация.

Заключение

Голяма част от съвременните хора се обръщат към социалните мрежи, когато трябва да намерят отговори или решения.

Много от социалните мрежи са безплатни или достъпни срещу минимално заплащане. И след като обучаемите вече използват тези инструменти, бариерите пред тяхната употреба в обучителния процес, са лесни за преодоляване.

Креативната употреба на социалните мрежи може да увеличи ангажираността на обучаемите и тяхното съдействие срещи минимална инвестиция на ресурси.

Източник: https://www.allencomm.com/blog/2018/05/elearning-solutions-inspired-by-social-media/.

Свързани статии

 • Организационната култура като част от Вашия бранд
  Организационната култура като част от Вашия бранд
  Забелязахте ли колко по-различни са съвременните служители? Ако не сте, е време да…
 • Съвети за запомняща се PowerPoint презентация
  Съвети за запомняща се PowerPoint презентация
  За да направите Вашата PowerPoint презентация запомняща се, трябва да балансирате…
 • Успешен обучител
  Успешен обучител
  Обучителите са често подценявана длъжност в организациите, въпреки важният им характер.
 • Обучение на персонала по лесния начин
  Обучение на персонала по лесния начин
  Постоянното обучение на персонала е ключов момент от успеха на всеки бизнес, а употребата…