Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Системите за дистанционно обучение и бизнеса

7 начина, по които LMS ще са полезни на Вашата фирма

Системите за дистанционно обучение и електронните курсове предоставят множество опции за организиране, управление и мониторинг на обучителния процес.

Приблизително време за четене: 1m 13s

Затова, не е учудващо, че все повече и повече организации се обръщат към тях за провеждане на своите фирмени обучения.

Какво можете да правите с платформите за дистанционно обучение?

1. Водене на отчетност.

С помощта на платформите за дистанционно обучение можете да разберете дали служителите Ви са преминали дадено обучение, колко време им е отнело това, какви резултати са постигнали и т.н. Това ще Ви помогне да се фокусирате върху тяхното развитие.

2. Възможност за постоянно наблюдение.

Системите за управление на обучението могат да Ви кажат кога обучението е започнато и кога е нужно да бъде повторено. Това ще Ви помогне да окуражите служителите си да се обучават.

3. Обучение при поискване.

Ако имате платформа за дистанционно обучение с вкарани електронни обучения в нея, тя ще е на разположение на Вашите служители 24/7. Така тези от тях, които искат да се обучават, ще могат да го направят по всяко време и от всяко място.

4. Преговор на обучителния материал.

Хората забравят около 60% от наученото в класната стая още преди да са се върнали на работното си място (особено, ако не използват наученото веднага). Система за дистанционно обучение с електронни обучения в нея ще позволи на служителите Ви да се връщат към учебния материал и да си го припомнят винаги, когато пожелаят.

5. Възможност за обучение чрез мобилно устройство.

Ако изберете платформа, която е съвместима както с десктоп, така и с мобилни устройства, ще можете да обучавате служителите си чрез всяко едно мобилно устройство, по всяко време и от всяко място.

6. Спестяване на време и средства.

Системите за управление на обучението ще спестите време, тъй като служителите Ви няма да се обучават в работно време. Ще спестите и средства, тъй като вече няма да се налага да заплащате за техния транспорт и настаняване.

7. Без повече пропуснати обучения.

Платформата за дистанционно обучение ще даде свобода на служителите Ви да се обучават в удобно за тях време. Така, те не могат да се оправдаят, че не са дошли на някое обучение, понеже са имали друг ангажимент.

Източник: https://elearningindustry.com/learning-management-system-benefits-organization.