Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Как да направите инфографика?

7 стъпки за създаване на полезна и запомняща се инфографика

Инфографиките са едно от най-популярните средства за представяне на информация. Те са изключително удобни, понеже дават възможност за комбиниран начин на визуализация – посредством текст и графични елементи, придавайки завършен и пълен вид на Вашите идеи.

Приблизително време за четене: 1m 1s

Освен това, инфографиките не са особено сложни за създаване. Вижте как с помощта на 7 лесни стъпки можете сами да направите инфографика.

1. Определете темата на Вашата инфографика.

Първото нещо, което трябва да направите е да изберете тема, която да визуализирате. Съветваме Ви да си изберете тема, с която сте запознати и по която имате какво да кажете.

2. Съберете информация.

Когато работите върху инфографиката си, трябва предварително да сте събрали достатъчно информация. При това количествена и измерима информация. Ако са представени по правилния начин, числата могат да разкажат наистина интересна история.

3. Определете кой е най-подходящият вид графика или диаграма.

В зависимост от информацията, с която разполагате, ще трябва да използвате различен начин на визуализация, различен тип графика или диаграма. Ако ще представяте нещо в проценти, кръговите диаграми са изключително подходящи. Ако сравнявате неща или процеси, използвайте линейни диаграми.

4. Измислете интересен начин да представите информацията в избрания от Вас формат.

Ако темата на Вашата инфографика позволява, заместете някои от елементите в графиката/диаграмата с илюстрации на релевантни обекти.

5. Направете скица на дизайна си.

За да си представите по-добре как ще изглежда Вашата инфографика, можете първо да я нарисувате на лист хартия. Така по-лесно ще разберете как искате да бъде представена Вашата идея.

6. Следвайте основните принципи на графичния дизайн.

Вашата инфографика трябва да изглежда консистентно. Изберете си един начин на визуализация и го следвайте. Изберете си подходящи и подхождащи си цветове. Покажете отчетливо приликите и разликите.

7. Добавете анотации там, където е нужно.

За читателите на Вашата инфографика ще бъде полезно да добавите обяснения към графиките, които сте поставили. Оттам всъщност те ще научат най-много. Добавете заглавия, кратки обяснения, числа – всичко, което Ви се стори удачно.

Източник: http://elearningbrothers.com/7-quick-steps-making-elearning-infographic/