Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

IQ тест / Тест за интелигентност

Тест за интелигентност - насочете усилията си в правилната посока

IQ тест при избор на професия и свързаните с нея проблеми; при подбор на персонал; при избор на училище и учене; при установяване на клинични изследвания на заболявания, влияещи негативно върху интелигентността

Приблизително време за четене: 1m 25s

IQ тест – звучи Ви познато, нали?

Със сигурност поне веднъж сте попадали на такъв тест, докато сте сърфирали из някоя социална мрежа.

В действителност, предназначението на тестовете за интелигентност не е само, за да се посмеете на резултата на свой приятел. Различни по вид и сложност, тяхната цел е да измерват интелигентността, фокусирайки се върху вербални и визуални умения, математическо разбиране, краткосрочна памет, разпознаване на образи, аналитично мислене и пространствена ориентация.

Сами разбирате, че резултатите от един IQ тест дават много ценна информация за здравето и потенциала на самия човек.

Именно затова той има широко приложение в различни области - при избор на професия и свързаните с нея проблеми; при подбор на персонал; при избор на училище и учене; при установяване на клинични изследвания на заболявания, влияещи негативно върху интелигентността.

Колко точки ще изкарате на теста за интелигентност?

Всеки от нас има нужда да се вгледа в себе си и да осъзнае своите силни и слаби страни. Решаването на тест за интелигентност ще Ви помогне да насочите усилията си в правилната посока. Ще повлияе положително при промяна и адаптирането на Вашия мисловен процес. Ще Ви даде информация за здравословното Ви състояние и съответно - време действие, в случай че е установен проблем.

Чудите се дали детето Ви е надарено? Или изпитва затруднения при усвояването на учебния материал? Често е трудно да се каже, тъй като талантливите деца обикновено не се открояват като по-успешни в училище. IQ тестът може да бъде първата стъпка в диагностицирането на интелектуални проблеми. Той осигурява прецизно индивидуално определяне на детските способности. Въз основа на това, родителите могат да изберат най-подходящия път за развитие, така че да достигнат пълния потенциал на децата си или съответно да вземат подходящи мерки и да окажат помощ, в случай че са установени увреждания. Затова е препоръчително IQ тестовете да се вземат от ранна възраст за най-добри ефекти.

Не е необходимо да впрягате шестото си чувство, за да прецените дали кандидатът за работа във вашата фирма е подходящ. Благодарение на различните качества, които оценява, тестът за интелигентност играе отлична роля при всеки нужен подбор.

Ако се сблъсквате често с подобна необходимост, защо не се възползвате от нашето предложение? НИТ – Нови Интернет Технологии е насреща, за да Ви предложи както изработката на всякакви видове тестове, така и подходяща система за тяхното приложение. Не се колебайте да се свържете с нас!

За да получите безплатния ресурс, моля попълнете формата. Ще получите имейл с връзка за достъп.

Свързани статии

 • Най-ефективните начини за търсене на работа
  Най-ефективните начини за търсене на работа
  Търсенето на работа е труден момент от живота. Коя е най-добрата стратегия за намиране…
 • Създайте перфектната автобиография
  Създайте перфектната автобиография
  Съвети как да напишете автобиография или CV, с което да бъдете забелязани и да получите…
 • Успешно интервю за работа, заплата, обяви за работа
  Успешно интервю за работа, заплата, обяви за работа
  Получили сте покана за интервю за работа – поздравления! Електронно обучение "Успешно…
 • Електронно обучение Търсене на работа в социалните мрежи
  Електронно обучение Търсене на работа в социалните мрежи
  Почти всички работодатели и агенции за подбор на персонал използват социалните мрежи,…