Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Имате ли развита мрежа от контакти?

Какъв вид networker сте - как да развиете мрежата си от контакти?

Тест за проверка на персоналните умения, характер, личностен тест за комуникационни умения, networking, networker

Приблизително време за четене: 2m 5s

Какво мислите, когато чуете думата networking? Събития, за които смятате, че трябва да присъствате, въпреки че не искате? Принудителни разговори с непознати? Размяна на визитни картички с някой, с когото никога не сте сигурни как да проследявате?

Ние всички знаем, че работата в мрежа е важна за нашия професионален успех. Всъщност, според LinkedIn, 85% от работните места идват от работа в мрежа и e 70% по-вероятно да получите повишение, ако имате активна връзка с ментори. Взаимоотношенията са важни, а подобряването в изграждането и подхранването им трябва да е в списъка на всеки.

Направете този тест, за да разберете какъв вид networker сте вие и как можете да подобрите уменията си:

https://virtual-academy.nit.bg


Наблюдател

Склонни сте да се върнете в тълпата. Гледате какво се случва, но не се намесвате. Никога не започвате и рядко проследявате нови връзки.
Резултатът: Вашата мрежа е малка и вие не сте пред лицето на хората като ресурс. Ако ви е неудобно, направете леки промени. Например, помислете дали да не следвате други чрез електронна поща или чрез социални медии. Ако предпочитате контакт „очи в очи“, поканете някой на обяд с вас. Ако ви е по-лесно да се присъедините към група, помолете да се присъедините към такава, която има място за още един на масата. Потърсете ситуации, които отговарят на вашия стил и комфорт, докато не свикнете с присъединяването.


Реакторът

Вие се интересувате от създаване на нови връзки, но се чувствате по-удобно, когато някой друг поеме водещата роля. Вие се борите да продължите разговора. Откликвате на опитите на други хора да се свързват често и често следвате нещо конкретно. Възприемате фин подход, макар че понякога вашият комфорт и увереност може да ви пречат. Вие сте на прав път; Протегнете се малко повече и ще увеличите нивото на комфорт. Задайте седмична цел да започнете разговор с някого и да достигнете до нов контакт. Не се съмнявайте, че искат да ви познават; Вие не сте човек, който е твърде настоятелен, така че не се притеснявайте от чувство, че досаждате.


Инициаторът

Вие активно се свързвате с мрежи и имате балансиран подход. Търсите възможности, включвате други хора в разговора и редовно проследявате. Хората се сещат за вас по редица причини и ефективно пребивавате в съзнанието им. Продължавайте да вършите това, което работи. Освен това разгънете начина, по който създавате нови контакти, така че мрежата ви да излезе извън близкия кръг, който вече сте създали. Разширете обхвата на мрежата си по географски признак, индустрия, функция, пол, възраст и т.н. С по-разнообразна мрежа, вие ще бъдете по-добре позиционирани, за да направите ценни представяния и да практикувате даване на други. Не забравяйте, да не прекалявате с контактите. Добре е да се задържате в ума, но не и в лицето им.


Директорът

Вие сте стратегически и методични за работа в мрежа. Това е високо във вашия списък с приоритети и вие приемате подход с цифри. Вие сте въвлечени в много организации, което увеличава познанията ви, защото вие или вашето име се появява навсякъде. Вашият подход обаче може да се усеща като неискрен или превъзходстващ за някои. Дайте на контактите си пространство и използвайте по-леко докосване, когато ги посещавате. Стремете се да се засягате по – повърхностно теми, които се появяват в бизнеса. Уверете се, че хората смятат, че оценявате времето, което отделяте с тях, а не, че си търсите по-интересни контакти в стаята. Не настоявайте прекалено много; просто вземете предвид времето, честотата и дълбочината на разговора.

Източник: https://www.td.org/insights/quiz-what-type-of-networker-are-you