Начало Услуги Магазин Портфолио Клиенти Youtube

Игри за интерактивна дъска

5 уеб сайта с игри, подходящи за работа с интерактивна бяла дъска

Интерактивната дъска представлява огромен сензорен екран (touchscreen), който позволява на учителите да презентират уроците си от лаптоп/компютър.

Приблизително време за четене: 1m 24s

Tака например, уроците по история могат да бъдат обогатени с изображения от различни епохи, а тези по математика – със забавни логически игри.

Децата с радост посрещат почивката от традиционните учебни средства. Използвайки електронни дъски, Вие лесно ще ги накарате да вземат повече участие и да се чувстват по-ангажирани със случващото се в класната стая.
В интернет пространството можете да намерите много уеб сайтове, които предлагат безплатни образователни игри, специално създадени за работа с интерактивна дъска. Нека разгледаме някои от тях.

Scholastic

В този уеб сайт можете да намерите игри, подходящи за ученици от началното и средното образование. Една от тях поставя ученика в ролята на командир и му възлага за задача да взема важни политически решения, а друга - помага на учителите да обяснят на учениците си основите на поезията.

PBS Kids

Тук можете да намерите интерактивни и стимулиращи ума игри, подходящи за деца от началното училище. Сред предложенията можете да намерите такива, които карат децата да произнасят думи, да научават синоними, да групират думи, да свързват картинки с думи, да римуват, да броят и др.

Mathsframe

Друг ресурс, в който можете да намерите игри за интерактивна бяла дъска, е Mathsframe. В този уеб сайт можете да намерите игри по математика, подходящи както за по-малки ученици, така и за по-големи. Едно от най-големите предимства на игрите в този уеб сайт е, че те позволяват на учениците са визуализират сложни математически проблеми по начин, по който им помага да разберат материала по-добре.

MapMaker

И за финал ще Ви представим една много хубава игра за интерактивна дъска от National Geographic. Тя позволява на учителите да навигират във всички части на света с обикновено докосване до сензорния екран. С MapMaker учениците не само научават интересни неща за географията на света, но и учат за различните култури. Помогнете на учениците си да изследват света от класната стая!

Запиши се за нашите обучения, които ще подобрят уменията и ще допринесат за успеха!

НИТ-Нови Интернет Технологии ЕООД предлага:

 • инсталация, конфигурация, тестване и поддръжка на системи за дистанционно обучение;
 • създаване и поддръжка на виртуална класна стая;
 • изработка на онлайн курсове по поръчка;
 • готови онлайн обучения по бизнес и личностни умения.

Ако проявявате интерес към предлаганите от нас услуги, попълнете поместената по-долу форма за контакти или се свържете с нас на телефон: +359 2 850 53 64 или имейл: office@nitbg.com

Свързани статии

 • Интерактивни методи на обучение в училищата
  Интерактивни методи на обучение в училищата
  Обучението в училищата трябва да включва предварително изготвен план с помощта, на…
 • 10 модерни образователни технологии
  10 модерни образователни технологии
  Терминът „образователни технологии“ се отнася до всяка форма на учене и преподаване,…
 • Сайтове предлагащи безплатни онлайн уроци
  Сайтове предлагащи безплатни онлайн уроци
  Идва ли краят на традиционното образование? Отговорът най-вероятно е „Не“, но защо…
 • За учители – безплатни разширения за Google Chrome
  За учители – безплатни разширения за Google Chrome
  Търсите начин да обогатите часовете си и да ангажирате вниманието на учениците си?…